Ismét nemzetközi böllértalálkozót rendeztek a hét végén Csanádpalotán. A rendezvényen készült finomságokból nem csak a résztvevőknek, de sok helybelinek is jutott - írja a Délmagyar.
– A hagyományok szerint készítünk mindent, úgy, ahogy az őseink is tették. A disznóvágáson készülő palotai csemegék titka a jó fűszer és a nagy szív – mondta Bán Zoltán, a csanádpalotai nemzetközi böllérfesztivál házigazda csapatának vezetője, aki civilben amúgy nem böllér. A kezdetektől részt vesz a találkozón, a csapat tagjait pedig régi barátság fűzi egymáshoz. A nagy hagyományokkal rendelkező találkozóból a hét végén rendezték a tizenhetediket. Összesen 9 csapat jött el – a házigazdákon kívül határon túliak is Romániából, de volt saját csapata a helyi román nemzetiségi önkormányzatnak. Ők is hoztak egy sertést, de helyi gazdák is ajánlottak fel jószágokat – ezeket aztán a helyi kultúrház udvarán vágták, perzselték, ahogyan az szokás. Az elkészült kolbászt, tepertőt, miegyebet zsűri értékelte, de a jó hangulat és a finom házi pálinkák miatt mindenki nyertesnek érezhette magát. További részletek
olvashatók.
(Kiemelt kép:Szabó Imre)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.