Közélet

Másfél milliós ajándékkal érkezett a szegedi gyerekklinikára Mága Zoltán

Másfél milliós ajándékkal érkezett a szegedi gyerekklinikára Mága Zoltán

2019. december 17., kedd
Másfél milliós ajándékkal érkezett a szegedi gyerekklinikára Mága Zoltán

Másfél millió forint értékű betegmegőrző monitorokat adományozott a Szegedi Tudományegyetem Gyerekklinikájának Mága Zoltán. A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész egy kórterembe is ellátogatott, majd ismét visszatért: minden kis betegeknek plüss játékokat ajándékozott.

– A betegellátás színvonalát emeli, a frissen műtött gyerekek megfigyelését segíti az a két új monitor, amelyet pacienseink nevében is köszönünk Mága Zoltán művész úrnak – fogalmazott a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Egészségügyi Központ igazgatója.

Az egyetemi hírportál beszámolója

alapján Dr. Bereczki Csaba egyetemi docens szerint mindkét berendezés kiváló minőségű, követi a gyógyuló betegek életfunkcióit. – Háromgyermekes apa vagyok. Így aztán jól tudom: a gyermek egészségénél, mosolyánál nincs fontosabb a világon. Ezért aztán rendszeresen támogatom a gyermekkórházakat, rendszeresen meglátogatom a gyógyulásra váró kis betegeket – fogalmazott Mága Zoltán. A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész több alkalommal juttatott adományként életmentő műszert az SZTE SZAKK Gyerekgyógyászati Klinika kis betegeinek. Azt mondta, adományával advent idején is arra szeretné fölhívni a figyelmet, hogy aki csak teheti, civilként is támogassa a gyógyítók munkáját.

Kivételesnek nevezte a karácsony előtti adományok sorában a két, összesen másfél millió forint értékű betegmegőrző monitort Prof. Dr. Kovács László. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnökhelyettese szerint nagy segítséget jelent a két készülék a beteg gyermekel ellátásában. – A Szeged-Csanádi Egyházmegye közössége küldetésének is része, hogy támogassa az adományozókat, így Mága Zoltánt is, aki egész évben számos karitatív cselekedettel hívja fel a figyelmet arra, hogy felemelő érzés segíteni másoknak. Különösen gyerekeknek, illetve a gyerekeket gyógyító intézményeknek, orvosoknak és ápolóknak – magyarázta Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, hogy miért támogatja örömmel a hegedűművészt e karitatív küldetése teljesítésében. Élesben is megfigyelhette az adományozó, miként működik ajándéka. Az SZTE Gyerekklinika sebészeti osztálya egyik kórtermébe lépve Mága Zoltán egy hatalmas plüss oroszlánnal is meglepte az egyik frissen műtött kisfiút, akinek a gyógyulása figyelemmel kísérhető az adományként ide került másik monitoron.

– Itt minden gyereket a közelmúltban műtöttek. Közülük néhányan a napokban hazatérhetnek, más gyerekek másik kórterembe kerülnek, de addig is: szoros felügyelet alatt gyógyulhatnak, az új berendezéseknek is köszönhetően – mutatta meg működés közben a betegmegőrző monitort dr. Kovács Tamás. Az SZTE SZAKK Gyerekgyógyászati Klinika sebészeti osztályát vezető szakorvos elmondta: az újszülött sebészettől kezdve a baleset következtében szükséges beavatkozásokig az ország egyik legszélesebb spektrumú ellátását biztosítják az SZTE Gyerekgyógyászati Klinikán. A plüss oroszlánt ajándékozó hegedűművész az SZTE klinika kórtermében körbenézett, s látva a többi kis beteget, úgy döntött, visszatér. A sajtónyilvános adományátadó ünnepséget követően, késő délután ismét belépett a kórterembe, minden betegágyhoz odalépett és egy-egy plüss játékot ajándékozott az SZTE Gyerekklinika sebészeti osztályán gyógyuló fiúknak és lányoknak. Ezekkel a plusz ajándékokkal is arra hívta föl a figyelmet Mága Zoltán, hogy jó érzés segíteni a betegeket gyógyító kórházaknak, örömet okozni a gyerekeknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.