Közélet

Ifj. Szilágyi Árpád: Szeged gyászában nem osztozik a városháza

Ifj. Szilágyi Árpád: Szeged gyászában nem osztozik a városháza

2019. augusztus 2., péntek
Ifj. Szilágyi Árpád: Szeged gyászában nem osztozik a városháza

Péter László professzor, Szeged díszpolgára 93 éves korában elhunyt július 30-án, kedden. Ifjabb Szilágyi Árpád városvédő felháborítónak tartja, hogy három nappal a szomorú eseményt követően még mindig nem tűzték ki a városházára a fekete zászlót. Update: péntek délután kirakták a sötét lobogót.

A Tiszatáj július 30-án

tette közzé a szomorú hírt,

miszerint 93 éves korában elhunyt Péter László irodalomtörténész, egyetemi tanár, várostörténész, nyelvész, folklorista, a Tiszatáj folyóirat alapító-névadó szerkesztője, Szeged város díszpolgára. Ifjabb Szilágyi Árpád városvédő felhívta arra a figyelmet, hogy három nappal a szomorú eseményt követően még mindig nem tűzték ki a városházára a fekete lobogót.

Csak az Európai Unió, Szeged város és Magyarország zászlaja lobog a szegedi városháza épületén augusztus 2-án (Fotó: NGV)

– A város saját halottjának tekinti Péter László professzort, ezek után az lenne a minimum, hogy a tiszteletére kitűzik a fekete zászlót a városházára, de ez sajnálatos módon még nem történt meg – kezdte a városvédő. – Meg kell várni, hogy Botka László polgármester úr hazaérjen

a nyaralásból

, mert ezt csak ő hagyhatja jóvá – tette hozzá. A városvédő kiemelte, sajnálatosnak tartja, hogy az önkormányzat nem adja meg a kellő tisztelet a város díszpolgárának. – Péter László munkásságáról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni – tette hozzá.

Update: kirakták a sötét lobogót

Úgy tűnik, hogy Botka László távollétében is intézkedett, ugyanis nem sokkal cikkünk megjelenése után kitűzték a fekete zászlót a városházára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.