Közélet

Áll a szemét a Mikszáth Kálmán utcán, de már fel sem tűnik az ott lakóknak

Áll a szemét a Mikszáth Kálmán utcán, de már fel sem tűnik az ott lakóknak

2019. augusztus 15., csütörtök
Áll a szemét a Mikszáth Kálmán utcán, de már fel sem tűnik az ott lakóknak

Sosincs jó időben a lomtalanítás a belvárosban, de a nyáron változtatni kellene a szabályokon – panaszkodik egy Mikszáth Kálmán utcai lakos.

A szegedi lomtalanítás szabályai szerint a társasházakhoz menő lomtalanítás városrészenként függ, hogy melyik napon esedékes. E szerint hétfőnként Szőregen és Újszegeden, keddenként Baktóban, Felsővároson, Makkosházán, a Petőfi telepen, valamint Tápén és Tarjánban lomtalanítanak. Az északi városrészben és Rókuson, illetve Móravároson szerdán, csütörtökön pedig Gyulatelepen, Dorozsmán, a Béketelepen, Sziksóson, Subasán és az Öreghegyen megy házhoz a lomtalanító. Ezután pénteken Alsóvároson, a Klebelsberg-telepen, Gyálaréten, Tompaszigeten, Kecskésen és Szentmihályon végeznek lomtalanítást.

A belvárosban pedig vasárnapra lehet hívni a lomtalanítót a közös képviselőknek.

Utóbbinak határait a Nagykörúton belül a Tiszáig határozták meg, a belvárosban élők pedig arra panaszkodnak, hogy legalább turisztikailag kiemelt időszakban kellene módosítani ezen a szabályon.

"Szegediként megdöbbentőnek tartom, hogy az önmagában egyébként is csúnya Mars térhez ilyen közel hétvégén folyik a lomtalanítás" – adott hangot elégedetlenségének a SzegedMA olvasója, Túri Kálmán, aki fotókat is mellékelt a múlt vasárnapi állapotokról.

"Végig kellene gondolni, hogy hogyan kezelje a város a Mars teret: azt hangoztatják, hogy pörög a turizmus, de közben aki busszal érkezik, az először a Mars teret látja.

Ha nem taxival megy a városba a turista, jó eséllyel a Mikszáth Kálmán utcán át vezet az útja, és megcsodálhatja a Bartók teret, amit azért nem tesz ki a vitrinbe egy jó érzésű szegedi sem.

És akkor közben kerülgetheti vasárnap a lomokat, míg mi, szegediek csak legyintünk a talpunk alatt ropogó szemétre, ami mindennapos látvány ezen az utcán" – fejtette ki. Túri Kálmán levele szerint azonban nem ez az első ilyen alkalom. "Sajnálattal tapasztaltam egy korábbi szabadtéri előadás után, hogy a Tisza Lajos körúton szintén óriási lomhalmot kellett kerülgetni. Nem tartom a legjobb reklámnak a kialakult helyzetet" – összegezte álláspontját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.