Közélet

Két tucatnyian jelentkeztek a 100 ezres tandíjjal működő magániskolába

Két tucatnyian jelentkeztek a 100 ezres tandíjjal működő magániskolába

2019. június 30., vasárnap
Két tucatnyian jelentkeztek a 100 ezres tandíjjal működő magániskolába

Nonprofit jellege miatt kerül havonta 100 ezer forintba az induló Szikra Iskola tandíja. A tanulócsoportok összeállításakor veszik figyelembe, milyen a hozzájuk jelentkező tanuló és családja. Csak az étkeztetést nem tudják "egységesíteni" a havi 100 ezres tandíjból.

100 ezres tandíjjal sokkol az induló luxusmagániskola Szegeden – írtuk június elején. Az akkori cikkünkben a Szikra Iskola tájékoztató dokumentumából szemezgettünk: ebből kiderült, hogy 0. típusú találkozáson kezdődik el az ismerkedés az iskola és a diák, valamint családja között. A tájékoztatóban viszont azt is leírták, hogy a 100 ezres tandíj nem fedezi a gyerekek étkeztetését. Az iskolát e-mailben kerestük meg, válaszaikból pedig kiderül, hogy a tandíj összege az iskola nonprofit jellege miatt ennyi. "Kezdetektől fogva hangsúlyozzuk, hogy a Szikra modellje nem profitszerzésre irányul. A célunk az, hogy egy olyan, hosszútávon is fenntartható iskolát hozzunk létre, amely képes magas szakmai színvonalon működni. A hozzájárulási díj minden oktatási költségét fedezi a résztvevők számára" – ismertették válaszukban. A tehetséges diákokat azonban ösztöndíjjal támogatják. Keveseket riasztott el az iskola borsos ára azonban, hiszen már több mint két tucatnyian jelentkeztek. Ennek ellenére legfeljebb 16 gyermeket tudnak felvenni. "Közel járunk ehhez a létszámhoz" – tették hozzá. Ha szeptembertől júniusig számítjuk a kifizetendő tandíjat, ez azt jelenti, a 2019/20-as tanévben 16 millió forint tandíjat szed be az iskola. Ezzel az összeggel azonban még nem tudják fedezni a gyerekek étkeztetését. Ezt azzal indokolják, hogy a tandíj összegéből az iskola működését tudják megoldani. "Az egyéni étrendet és egyéni igényeket kielégítő táplálkozási szokások költségét nem építettük bele a tandíjba, mert azt nehezen tudjuk még jelenleg egységesíteni, de a reményeink szerint arányaiban ez nem fog további jelentős költséget jelenteni a szülők számára" – részletezték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.