Közélet

881 millió forintért sikerült ilyen kerékpárutat építeni

881 millió forintért sikerült ilyen kerékpárutat építeni

2019. június 14., péntek
881 millió forintért sikerült ilyen kerékpárutat építeni

A hivatalos átadás után nem sokkal már úthibák jelentkeztek a Szeged és Sándorfalva között megépült kerékpárúton, amely 881 millió forintba került. Kiderült az is, a helyiek már jóval a hivatalos átadás előtt elkezdték használni az utat.

Két hete adták át hivatalosan a forgalomnak a Szeged és Sándorfalva között megépült

kerékpárutat

, amely a legnépszerűbb közösségi oldalon

terjedő

fényképek alapján már javításra szorulna.

Megrepedt a frissen átadott kerékpárút (fotó: ‎Hajdani Gábor‎/Facebook)

A fotón jól látszik, hogy nem egy pici hibáról van szó, hanem egy mély, több méteres repedésről. Rosszabb látási viszonyok között egy, az utat, az út hibáit nem ismerő kerékpárosnak minden bizonnyal balesetveszélyes szituációt okozhat. A Szeged TV

videójában

a sándorfalvi lakosok arról beszélnek, hogy ők már azelőtt elkezdték használni az utat, mielőtt az hivatalosan át lett volna adva. A projektre 655 millió forint összegű támogatást nyert az önkormányzat, ezt egészítették ki további 226 millió forinttal, tehát a munkálatokra összesen 881 millió forint ment el. Az átadott kerékpárút 2,5 méter széles és 6235 méter hosszúságú, tehát kilométerenként több mint 141 millió forintba került.

Ráadásul hiába adták át, mégsem nevezhető teljesen elkészültnek a bicikliút,

mert a 135-ös számú Szeged-Békéscsaba vasútvonal átjárójánál - a tramtrain építési munkálatai miatt - még nem készült el az átkötés, így a kerékpárosoknak egy kisebb szakaszon a közúton kell haladniuk, majd pedig át kell hajtaniuk a vasúti töltésen. A Fehér-tói csatornáig tartó kerékpárútba még egy csavar beletettek: az M43-as autópálya felüljáróján át kell menni a másik oldalra, majd onnan vissza. Kerestük a szegedi önkormányzatot, hogy mit szólnak a két hét alatt keletkezett úthibához, mit kívánnak tenni a javítás érdekében. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a kivitelezővel kötött szerződésben szerepel-e bármiféle garancia az elvégzett munkára, az esetleges javítások költségét kinek kell majd megtérítenie. Kérdéseinkre cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz. A Szentháromság utcában történt kivitelezési blamázs kapcsán Halkó Pál, a Szegedi Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy "a szegedi beruházásoknál úgy tűnik,

mintha nem történne műszaki ellenőrzés

".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.