Közélet

Visszatértek az illegális szemétlerakók a Jósika utcába

Visszatértek az illegális szemétlerakók a Jósika utcába

2019. május 7., kedd
Visszatértek az illegális szemétlerakók a Jósika utcába

Egy héttel ezelőtt megírtuk, hogy a Jósika és a Hajnóczy utca sarkán óriási szeméthegyek tornyosulnak a szemetesláda mellett. A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit KFT. munkavállalói két nappal később elszállították a hulladékot a helyszínről, azóta azonban ismét felgyülemlett a szemét a kukák között.

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint május 2-án, délelőtt a társaság munkavállalói a Zöld Kommandó nevű csoport helyszínelését követően feltakarították és elszállították a gyomorforgató látványt nyújtó illegális hulladékot a Hajnóczy és a Jósika utca sarkáról.

Egy héttel ezelőtt így festett a Jósika és a Hajnóczy utca sarka

Közleményükben hangsúlyozták, hogy a jövőben ellenőrizni fogják a kérdéses területen az előfizetéseket, ürítésszámokat, hulladéktároló edényeket, mellyel kiszűrhetik a nem fizetőket, akik feltételezhetően ezzel az illegális megoldással válnak meg hulladékaiktól.

Visszatértek az illegális szemétlerakók

Kedden délután újabb szeméthegy volt kialakulóban a két szemetesláda között. A fotón jól látható, hogy mindkét kuka teljesen megtelt, így könnyen lehet, hogy ezért helyezték közéjük a szemetet. A hulladékgazdálkodási társaságtól megtudtuk, súlyos bírságra számíthat az, aki a szemetesládák mellé hordja a hulladékot.

Újabb szeméthegy van kialakulóban a Jósika és a Hajnóczy utca sarkán

„Sajnos vannak olyanok, akik az írott és íratlan szabályok ellenére a kommunális és a lom hulladékaikat a gyűjtőszigetek mellé, vagy más tulajdonában lévő ingatlan előtti közterületekre helyezik el. Ezek a „hulladéklerakó helyek” sem közegészségügyi, sem pedig városképi szempontból nem elfogadhatóak, nem megfelelőek.

Aki a mindenkori hatályos jogszabályi előírásoknak nem megfelelően helyezi el a hulladékot, bírságra, hatósági eljárásra számíthat”

– írták a közleményükben.

Korábban azt is megírtuk

, hogy a szegediek nem nézik jó szemmel, hogy a belváros utcáit hétről-hétre ellepi a szemét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.