Közélet

"Naturális orgazmus" is iható a borfesztiválon

"Naturális orgazmus" is iható a borfesztiválon

2019. május 19., vasárnap
"Naturális orgazmus" is iható a borfesztiválon

Egy tűt nem lehet leejteni a Széchenyi tér borfesztiváli forgatagában, ugyanis minden a borról szól ebben a tíz napban a város főterén. Az árak a korábbi évekhez hasonlóan az egészen megfizethető decinként 300-400 forintos szinttől szinte a csillagos égig terjednek.

"Megéri ezért várni egész évben, mintha a saját otthonomban üdülnék" – mondta Rádai Klaudia, miközben gyöngyöző poharából rozé fröccsöt ivott szombat délután. "Az egész városban lehet érezni ilyenkor, hogy egy kicsit más a hangulat. Nem csak az embereknek, Szegednek is kell ez a pár nap pezsgés" – tette hozzá.

A Széchenyi tér pénteken ismét megtelt, immár huszonötödjére tartják a Szegedi Borfesztivált, mely tavaly körülbelül 300 ezer embert vonzott a város főterére. Közülük Fári Antal barátaival ismét a fesztiválon tölti az idejét iszogatva. "Ez hagyomány már nálunk az utóbbi négy-öt évben. Van a társaságunkban olyan, aki Kaposvárról jön el ide hétvégézni minden évben.

Ez egy biztos pont a baráti társaságunkban" – árulta el.

A borfesztiválon idén is több mint 160 pincészet kínálja legfinomabb borait a szegedieknek. Az ismert nevek mellett nagy jégborok kereslete. "Nem mindig van rá alkalom, hogy ezt megkóstolhassuk. Vettünk is egy üveggel az egyik termelőtől, úgy jobban megérte" – mondta Keresztes Ilona. "A jégbor naturális orgazmus" – foglalta össze röviden Sólyom Péter, a Soma Borpince borásza. A jégbor egyébként is ritkaságnak számít, van olyan pince a Széchenyi téren, amelyiknek 2009-ben volt utoljára lehetősége arra, hogy ezt az édes borkülönlegességet elő tudja állítani, hiszen csak speciális körülmények között lehet jégbort készíteni. Éppen emiatt nem is olcsó, 1900 forintért árulják decijét.

"Sörözni jöttem" – jelentette ki viccelődve Bihari János. "Nem szeretem a bort, de a társaságban kilógok a sorból. Szerencsére az én ízlésemnek megfelelő italokat is megtalálom, ráadásul az ételek is jók. Nincs kérdés, itt a helyem most is" – mondta. A Klauzál téren kialakított gasztroudvarban ugyanis idén is több sörfőzde méri söreit. Itt a kürtős kalácstól kezdve a sajtokon és füstölt halon át a kenyérlángosig szélesedik a paletta, a Széchenyi téren pedig a korábbi évekhez hasonlóan szintén megtalálhatók a sültek, a kolbász és a hurka. "Most még csak kóstolgatunk, utána vásárlunk" – mondta felderítés közben Dráváné Kinga.

"Sok helyen megnézzük, hogy mit érdemes inni, aztán elköteleződünk egy pár napra. Mi értelme a borfesztiválnak, ha nem kóstolunk meg annyi mindent, amennyit csak lehet?" – vetette fel.

"Lehet, hogy valakinek drága az itt kínált bor, de mindig azt mondom, hogy a minőséget meg kell fizetni. És egyébként is, mi nem azért jövünk ki a fesztiválra, hogy lerészegedjünk, nem abban a korban vagyunk már" – részletezte Kinga. Az árak a korábbi évekhez viszonyítva nemigen változtak, de több helyen találhatók decinként 2-3 ezer forint körüli borok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.