Közélet

Elegük van a szegedieknek abból, hogy szemétben úszik a belváros

Elegük van a szegedieknek abból, hogy szemétben úszik a belváros

2019. május 6., hétfő
Elegük van a szegedieknek abból, hogy szemétben úszik a belváros

Vasárnap reggel beszámoltunk arról, hogy néhány ittas fiatal óriási szeméthalmot hagyott maga után szombat este a Kárász utcán. A cikkünkhöz rengeteg hozzászólás érkezett, a kommentelők nagy része dühítőnek tartja, hogy hétvégente rendszeresen szemétben úszik a belváros.

Szegeden régóta komoly problémát jelent, hogy a magukról megfeledkező fiatalok és a hajléktalanok hétvégente teleszemetelik a belvárost. Múlt héten a Kárász utca egyik padján hagyott maga után nagy felfordulást néhány ittas fiatal. A város lakóit egyre jobban dühíti ez a jelenség.

Üvegszilánkok a Borfesztiválon

- Mi ebben a hír? Évek óta ez megy, majd meg lehet nézni –Borfesztivál után és közben –, hogy szemétben fog úszni a város. Minden tele lesz törött üveggel! Sajnálatos dolog – írta hozzászólásban Andrea. Egy másik olvasónk az utcaseprőgépeket hiányolja a városból. - Nem csak a központ miatt kellene aggódni, az egész város szemétben úszik. A környezetgarázdálkodás semmit sem tesz. Hol vannak az utcaseprőgépek??? Én már legalább tíz éve nem találkoztam ilyennel Szegeden. A Kossuth Lajos sugárút is egy szemétdomb – panaszkodott a kommentmezőben az egyik olvasó.

Sajnos gyakori látvány, hogy szemétben úszik a Kárász utca

Kevés a szemetes a Mars térnél

A belváros többi részén is gyakran hasonló látvánnyal szembesülhetünk. A Mars térnél elsősorban a szemetesládák hiánya okozza a problémát. - Sajnos a Mars tér is állandóan tele van szeméttel. Jellemzően a dohányboltok mellett szanaszét hevernek a műanyag poharak és cigarettacsikkek, mert nincsen szemetesláda, amibe kidobhatnák a vásárlók. Nem értem, hogy miért nem helyeztek ki kukákat erre a frekventált helyre – kommentelte Lili.

Somogyi utcai kívánságtócsa

Vasárnap reggel egy óriási hányásfoltba ütközhettek azok, akik a Somogyi utcán sétáltak. - Lehet, hogy nem ízlett a srácoknak a mekis kaja, aminek a csomagolását szétszórták a Kárász utcán, ugyanis két sarokkal arrébb egy hatalmas „kívánságtócsa” ékesítette az aszfaltot. Tartalmas vacsorája lehetett az illetőnek, mert a hányásfolt tartalmazott mindenfélét – fogalmazott Viktor, aki egy fotót is mellékelt az üzenetéhez.

Gyomorforgató látvány fogadta a járókelőket vasárnap reggel a Somogyi utcában

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.