Közélet

Sorban dőlnek ki a szegedi parkolóautomaták

Sorban dőlnek ki a szegedi parkolóautomaták

2019. április 16., kedd
Sorban dőlnek ki a szegedi parkolóautomaták

Kevesebb mint egy hónap leforgása alatt négy parkolóautomata is meghibásodott Szegeden.

Az üzemhibadömping a Béke utca 16. szám alatt található

23-as számú készülék

problémájával kezdődött március 19-én: az automatában olyan mértékű hiba keletkezett, hogy egy időre el is kellett szállítani, a helyszínen ugyanis nem tudták megjavítani. Egy nappal később újabb hír érkezett elromlott készülékről, méghozzá a

24-es számúról

, amelyet a Tisza Lajos körút 88. szám alá telepítettek. A készülékeket működtető Szegedi Közlekedési Kft. tájékoztatása szerint ebben az esetben a kijelző meghibásodása miatt került üzemképtelen állapotba a parkolási jegyek megváltására szolgáló eszköz.

Nem telt el két hét sem, és április elején újabb két automata adta meg magát. Előbb a Kossuth Lajos sugárúton a

84-es jelzésűvel

adódott órahiba, a kijelző nem megfelelő időpontot mutatott az autósoknak; majd a Vitéz utca és a Boldogasszony sugárút sarkán lévő,

16-os számú

készülék hibájáról számolt be az üzemeltető. Szegeden a szepark.hu oldal adatai szerint több mint 130 parkolóautomata üzemel. A parkolójegyeket ugyan mobiltelefonos fizetéssel is meg lehet váltani, azonban ez nem mindenki számára elérhető, hiszen a feltöltőkártyás telefonok egyenlege lefogyhat, illetve léteznek olyan előfizetések is, amelyekkel nem lehet az emelt díjas szolgáltatásokért fizetni. Szerkesztőségünk kereste a Szegedi Közlekedési Kft-t, hogy mi okozhatta ilyen rövid időn belül ezt a négy meghibásodást, és hogy ezek a meghibásodások mennyire rendszeresek. Kérdéseinkre egyelőre nem érkezett válasz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.