Közélet

Farkas Sándor Csongrád megye díszpolgára 2019-ben

Farkas Sándor Csongrád megye díszpolgára 2019-ben

2019. március 14., csütörtök
Farkas Sándor Csongrád megye díszpolgára 2019-ben

Farkas Sándor miniszterhelyettes vehette át az idei Nemzeti Esten Csongrád megye díszpolgára kitüntetését a Csongrád Megyei Kormányhivatalban csütörtökön.

Az országért, a választókerületéért, de különösen Csongrád megyéért végzett munkája alapján érdemes a Csongrád Megye Díszpolgára címre – áll a Farkas Sándor méltatásában. A Csongrád Megyéért díjakat is kiosztották. Szilágyi Árpád városvédő polgár a Magyarok Világtalálkozója előkészítése és lebonyolítása miatt, illetve Kincses László, a kisteleki mentőállomás vezető mentőorvosa kimagasló szakmai tevékenysége és áldozatos munkája miatt, valamint a szentesi Szilver Táncsport Egyesület, melynek versenyzői külföldi versenyeken értek el eredményeket. A Kurca TV a megyei sajtódíjat vehette át, részben azért, mert "műsorainak minősége és mondanivalója sok fiatal számára üzeni, hogy jó itt élni, jó a közösség tagjának lenni és igenis van lehetőség és van jövő a számukra bőven itt, Csongrád megyében." Csongrád Megye Sportjáért és Ifjúságáért Díjban részesült Ördögh István a Magyar Súlyemelő Szövetség szövetségi kapitánya, akinek versenyzői három olimpián és számos világversenyen vettek részt, valamint Takács László testnevelő tanár, a dr. Papp László Városi Sportcsarnok intézményvezetője, aki több évtizedes pedagógusi és intézményvezetői munkájával kiemelkedő eredményeket ért el Szentes sportéletében. Pólyáné Téli Éva szintén ebben az elismerésben részesült, akinek tanítványai rendszeresenrészt vettek a diákolimpiákon, megyei és országos versenyeken, ahol eredményeikkel öregbítették Szegvár hírnevét. Enginé Ábrahám Anita Katalin, a Szent László Katolikus Általános Iskola tanítója egy egyházi iskola létrehozásának az élére állt, mely eltökéltségének, rátermettségének és kitartásának köszönhetően jött létre és mára már, mint önálló intézmény működik. Elnöki kitüntető díjat kapott Molnár Gyula biológus, természetfotós, zenész, aki természetvédelemben nyújtott teljesítményével érdemelte ki az elismerést.Fehér Éva az IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. ügyvezetője szintén, aki felelős társadalmi szerepvállalása okán magára nézve kötelezőnek érzi, hogy a térségben született, képzett fiatalok számára olyan programokat hozzanak létre, ahol bemutatják nekik a helyi értékeket és a lehetőségeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.