Közélet

A legkátyúsabb szegedi út: a Csongrádi sugárút

A legkátyúsabb szegedi út: a Csongrádi sugárút

2019. március 18., hétfő
A legkátyúsabb szegedi út: a Csongrádi sugárút

Olvasóink több mint negyede szerint a Csongrádi sugárút van a legrosszabb állapotban. A hozzászólások között gyakran felbukkant a Budapesti körút, a Kollégiumi út, valamint a Hosszú utca Béketelepen.

Felajánlottunk szavazásunkra néhány opciót, ezek közül említettük a Szentháromság utcát, a Csongrádi sugárutat, a Belvárosi hidat, a nagykörutat, valamint a Vitéz utcát. Ezek közül toronymagasan a Csongrádi sugárút vitte el a szavazatok negyedét, a dobogó második fokára a Nagykörút került, ezt követi a Belvárosi híd, majd 9-9 százalékkal következik a Szentháromság és a Vitéz utca.

Lyuk tátong a Szentháromság utca közepén. Olvasóink szerint van ennél sokkal rosszabb is. Fotó: Kovács Ferenc

Arra is kértük olvasóinkat, ha ezeket nem találják "elég" kátyúsnak, írják le, melyik utakkal elégedetlenek.

"Alig találok Szegeden békésen járható utat" – szólt hozzá egy olvasónk cikkünkhöz Facebookon. "Különösen a Budapesti körút siralmas. Nem szeretném borzolni a kedélyeket, de gyerekkorom városában, Brassóban még a mellékutcák is simák mint a papírlap" – panaszkodott.

Egy másik olvasónk a Csongrádiról élt lesújtó véleménnyel. "A nagykörúttól a Rózsa utcáig a páratlan oldal külső sáv a legrosszabb. Valaki mondja meg, szakmailag mi a túrónak kell szó szerint öt méterenként csatornafedél, amit a napi 300 troli természetesen kitapos?" – merült fel benne a kérdés. "Borzalmas az összes út Szegeden. Németországból hazatérve érezhető a különbség az utak minősége között. Ott is vannak kátyús utak, de ami itt van az autó gyilkos. Nem hinném,hogy egy megyeszékhelynek ilyen utakkal kellene rendelkeznie" – írta egy Németországból hazatérő olvasónk.

Sokszor került elő a Hosszú utca. "A Hosszú utcán teszteli a NASA az új holdjárót" – viccelődött az egyik kommentelő.

"Körülbelül egy hét alatt ki lehetne szélesíteni fél-fél méterrel, de évek óta szarnak rá. Tudnak az illetékesek a problémáról, de valakinek nem érdeke, hogy ez a kétirányú utca rendben legyen. Lehet, hogy azért, hogy ne legyen száguldozás. Pedig pont azértvan, mert mindenki megpróbál minél gyorsabban átautózni az utcán, hogy ne jöjjön szembe senki és ne kelljen belemenni a kátyúkba. Időnként javítgatják a széleit, de az nem megoldás. Télen, illetve esős időben a legrosszabb, amikor nem lehet látni, hogy a víz alatt mekkora lyuk tátong. Talán az lesz a megoldás, hogy lesz egy párhuzamos utca és mindkettő egyirányú lesz. De mikor?" – számolt be részletesen a Hosszú utca problémájáról egy másik hozzászóló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.