Közélet

Most az eső okoz gondot a felújított Tisza Lajos körúton

Most az eső okoz gondot a felújított Tisza Lajos körúton

2019. február 11., hétfő
Most az eső okoz gondot a felújított Tisza Lajos körúton

Komolyabb esőzésre ébredhettek hétfő reggel a szegedi lakosok. A felgyülemlett csapadék óriási tócsává nőtt az Aradi vértanúk terén, megkeserítve ezzel a gyalogosok életét. A teret nemrég adták át a felújítás után...

Komolyabb esőzésre ébredhettek hétfő reggel a szegedi lakosok. A Tisza Lajos körút Aradi vértanúk terén lévő szakaszán egy óriási tócsa keletkezett a gyalogátkelő elején. A gyalogosok nem értik, hogy hogy a frissen felújított út tervezői miért nem gondoltak a komolyabb esőzésre.

Árad a Tisza Lajos körút.

- Elég nevetségesnek tartom, hogy fél éven keresztül újítgatták az utat és nem gondoltak arra, hogy egy komolyabb esőzés esetén így megállhat a víz a kereszteződésben – kezdte olvasói levelét Vasvári Árpád. - Az még csak hagyján, hogy állóhelyből kellene másfél métert ugrani ahhoz, hogy szárazon átérjek a zebrán, de mivel a száguldozó autósok folyamatosan felcsapják a vizet, így gyakorlatilag képtelenség szárazon megúszni az Aradi téri gyalogtúrát – panaszkodott. Hozzátette: nyaranta a mainál nagyobb mennyiségű csapadék is előfordul, akkor viszont tényleg gumicsizma vagy túrakenu kell a közlekedéshez.

Nem ez az egyetlen furcsaság a Tisza Lajos körúton

Többszöri megkeresésünk ellenére sem kaptunk magyarázatot arra az önkormányzattól,

hogy másfél hónap alatt miért koptak le félig a zebrák

a körút és a Szentháromság utca kereszteződésében. Múlthéten megírtuk, hogy

a Tisza Lajos körút Honvéd téri buszmegállóját elméretezték a tervezők

, így aki a csuklós busz hátsó ajtajánál száll le, az a saras virágágyásba lép.

Arról szintén beszámoltunk,

hogy egy óriási kátyú éktelenkedik a két hónapja átadott aszfalton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.