Közélet

Újévi meglepetés: a sportuszodában 500 forint lett a kísérőjegy

Újévi meglepetés: a sportuszodában 500 forint lett a kísérőjegy

2019. január 10., csütörtök
Újévi meglepetés: a sportuszodában 500 forint lett a kísérőjegy

Kellemetlen meglepetés fogadta a Szegedi Sport és Fürdő Kft által üzemeltetett fürdők közönségét január elején a pénztárnál. Több szolgáltatás, például a vízitorna és a masszázs ára a duplájára emelkedett és ami még érthetetlenebb, 500 forintra módosították a kísérőjegy árát, amiért tulajdonképpen nem is nyújtanak szolgáltatást.

A Ritektől egyenes az út a sportigazgatóságra

2018 szeptember 1-től az előző igazgató, Szabó Mihály lemondott posztjáról, a közgyűlés pedig pályáztatás nélkül, a Ritek Zrt. vezérigazgatóját, Drégelyi Zoltánt nevezte ki a városi tulajdonú Szegedi Sport és Fürdők vezetőjévé.

Nem szokatlan ez a váltás, hiszen úgy tűnik a városvezetés szentül hiszi, az informatikai cég egyik vezetője a legjobb döntés a posztra.

Ott dolgozott ugyanis még a megalakulás időszakában Horváth András egykorori sportigazgató is. Drégelyi akklimatizálódott pár hónapot, majd belevágott a közepébe, kiszámolta mikor válik minimum null szaldóssá a cég és ennek szellemében drasztikusan megemelte az árakat.

Az uszoda olyan mint az állatkert

A közösségi oldalakon és Délmagyarország oldalán felháborodott kommentek követik egymást. Különösen az a megjegyzése verte ki a biztosítékot az igazgató úrnak, hogy az állatkertben sincs kísérőjegy!

„Szégyellje magát ez az ember. Állatkerthez hasonlítani a gyerekek sportolását? Ingyen kellene minél több gyereknek úszni! Bár Szeged soha nem támogatta a sportot. Szégyen így beszélni a szülőkről, mélységesen gyalázat ez a városvezetés, ez a fószer meg különösen!!! Hogy kapott ez pozíciót?”

„Gusztustalan hogy az új igazgató úr a gyerekek kísérőin akar meggazdagodni. Hogyan is élnének vissza a kísérőjeggyel a szülők mikor a hét minden napján az összes sáv ki van adva bérbe. Talán úsznának egy-két hosszt a vízilabdás gyerekek között?????” „Egyszerűen hihetetlen a betegségemből adódóan nekem a vízi gyógytorna és a masszázs létszükséglet lenne...SM beteg vagyok de ezen az áron nem tudom megfizetni....hulljon a férgese..semmi nem számít csak a pénz.”

„Mélységesen felháborító, ahogyan a törzsközönséget hátba támadták az Anna fürdőben. 800 forintos esti úszójegy helyett 2000-ért lehet bemenni. :-(... és a horror árú jegy ellenére hosszú évek óta nem sikerül 2 db zuhanyrózsát vásárolni a thermál részlegre...”

„Hát igen, értelmetlen hobbikra, szoknyásfiúkra százmilliárdok jutnak, ahová meg valóban kellene pénz, ott semmi, szánalom. 1020 év zsákutca.”

A semmiért fizettetnek

A Sportuszodát alig egy éve újították fel és akár úgy is gondolkodhatnánk, hogy emelkedett a színvonal, emelkedtek az árak is. A probléma ott van, hogy a felújítást költségének hozzávetőleg a 40%-át állta a város, a nagyobb összeget a Szegedi Vízipóló Suli fedezte TAO forrásból és így már meglehetősen etikátlannak tűnik a szülők újbóli megsarcolása, akik egyébként tagdíjat is fizetnek a klubnak (tegyük hozzá joggal és szívesen). Ráadásul ezért az

ötszáz forintért, amennyibe a kísérő jegy kerül, szolgáltatást sem kell biztosítani.

Ki ne szeretne ilyen vállalkozást? Kérdéseinket elküldtük az illetékeseknek, amennyiben választ kapunk rá, megírjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.