Közélet

Kolostorban is dolgozhatnak a szegediek

Kolostorban is dolgozhatnak a szegediek

2019. január 30., szerda
Kolostorban is dolgozhatnak a szegediek

A Door Coworking Office a szegedi ferences templom és kolostorban található. A közösségi irodában dolgozók így különleges környezetben végezhetik munkájukat.

A Mátyás téri épületben ugyanisbolthajtásos, barokk, valamint helyenként annál is korábbi stílusokat idéző elemek találhatóak.A padlón elterülő térkép, meg a történelmi tablók tekinthetők érdekességnek, de mindez nem megy a praktikum rovására.

A hely különlegességét az is emeli, hogy a kolostort ma is ferences szerzetesek lakják 500 éve. A templom ugyanis a pannonhalmi bencés kolostor után a második legrégebbi ilyen épületegyüttes.A közelmúltban a Ferences Rendtartomány adta ki az épületegyüttesnek valamivel kevesebb mint egynegyedét, ahová most nyugodtan be lehet ülni dolgozni. Ez nem okoz zavart, hiszen a közös főbejáratot leszámítva nem érintkeznek egymással a munkájukat végzők a szerzetesekkel vagy a plébániával.

Fotók: dooroffice.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.