Közélet

Kínos: Hiányolták a szegediek Botka Lászlót a közmeghallgatásról

Kínos: Hiányolták a szegediek Botka Lászlót a közmeghallgatásról

2018. december 12., szerda
Kínos: Hiányolták a szegediek Botka Lászlót a közmeghallgatásról

Bár sose szokott elmenni, most sem tette. Ezzel védte Nagy Sándor alpolgármester szerda este a városháza házasságkötő termében tartott közmeghallgatáson Botka Lászlót. A napirendi pontok is hamar kiverték a biztosítékot az érdeklődők között, többen el is mentek.

A közmeghallgatás első két napirendi pontjában bemutatták a 2019-ben kezdődő fejlesztéseket a Stefánián és a Tisza-part környékén. A két beruházásról szóló prezentációt Zákányi Ildikó, a Tér és Forma építéstervező cég építésze tartotta, ám ezt hamar megszakította két szegedi, akik elégedetlenségüknek hangot adva távoztak a teremből. Szerintük ugyanis

a város vezetői így akarták megúszni a közmeghallgatást, hogy a város lakói feltehessék kérdéseiket nekik.

"Ezzel akarják szabotálni a közmeghallgatást?" – kérdezte egyikük, miközben pofátlanságnak titulálva a napirendi pontokat, elviharzott a közmeghallgatásról.

Ezt követően gyorsan ahhoz a szakaszához ért a közmeghallgatás, amikor a hallgatóság feltehette kérdéseit. Ekkor szó esett a dorozsmai focicsapat támogatásáról, illetve a szerb templom terének felújításáról, melynek kapcsán Nagy Sándor alpolgármester elmondta, hogy Szeged nem mond le egyetlen közterület rehabilitációjáról sem. Horváth Lászlóné azonban arról érdeklődött volna Botka Lászlótól, hogy

16 év alatt miért nem sikerült munkahely teremtő beruházásokat hozni a városba?

"Amikor a lányom Budapesten elvégezte az egyetemet, azt mondta nekem, hogy nem fog visszajönni Szegedre, mert az egy holt város" – fogalmazott. Példaként a kecskeméti Mercedes-gyárat hozta fel a nyugdíjas asszony, aki szerint Botkának meg kéne tisztelnie a város polgárait azzal, hogy jelen van a közmeghallgatáson. Erre mondta azt Nagy Sándor, hogy az elmúlt években többször is ő helyettesítette a polgármestert, ez a szokás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.