Közélet

Szintkülönbségre panaszkodnak a Szilléri sugárút lakói

Szintkülönbségre panaszkodnak a Szilléri sugárút lakói

2018. november 30., péntek
Szintkülönbségre panaszkodnak a Szilléri sugárút lakói

Többhetes csúszás után végül átadták a Szilléri sugárúti körforgalmat. Az önkormányzat sikerként propagálta a beruházás megvalósulását, azonban egy csalódott olvasói levél arról árulkodik, hogy a környékbeliek nem örülnek felhőtlenül az új „közlekedési csomópontnak".

Tisztelt Szerkesztőség! Először is szeretném leszögezni, hogy a legtöbb környékbeli ember nagyon örül a Szilléri sugárúti körforgalomnak, sőt talán az sem túlzás: szebb lett, mint amilyenre számítottunk. Ez még akkor is igaz, ha júliusban kezdték és többszöri módosítás után csak most lett kész. Itt jegyzem meg, hogy a hónapokig állt a munka, Nagy Sándor, a környék képviselője eleinte még szívesen hitegetett és ígért időpontokat később már legszívesebben elmenekült a kérdések elöl. De nagy nehezen elkészült és gondolom a sikerkommunikáció majd itt is hangos lesz, az elnézést meg elfelejtik kérni.De hogy ne legyen az örömünk teljes. A buszmegállókról eleinte azt mondták, hogy szeptemberben kész lesznek, erre sikerként könyvelték el, hogy októberben végre átadták őket. Arról azonban már nem cikkeznek, hogy többségük még mindig használhatatlan. Még azonban ezt is kezeljük valahogy.Na de az hogy lehet, hogy elvileg akadálymentesre építették ezt a kereszteződést, de akkora padkát hagytak, hogy azon egy mozgásában korlátozott nem tud közlekedni. Pont, mint édesanyám, aki 72 éves és az úgynevezett „gurulós trabantjával” jár. Ennek a lényege, hogy a földtől nem kell elemelni egyáltalán, mivel kereken gurul. Édesanyám nem is nagyon tudná elemelni és ez ott a Szillérin hátrány. Merthogy a padkát elfelejtették szintbe hozni az úttesttel, így szegénynek percekbe tellett ameddig fel tudott menni a járdára. Addig állt a forgalom is, mert az autósok nem tudták kikerülni.Kérdem, hogy miért van ez így? És azért Önöktől kérdezem, mert a velünk, lakókkal nem igazán állnak szóba a városvezetői, ha kritizáljuk őket.Köszönettel:Palócz Ferenc

Feldúrják a hibátlan járdát

Péntek reggel készült fotónkon látszik, amint a munkások éppen csákánnyal a kezükben felverik a nemrég elkészült járdát.

A forgalom számára ugyan átadták a körforgalmat, azonban még nem végeztek teljesen a munkálatokkal. - A műszaki átadás-átvételi eljárás megkezdődött, felvett hibalistában szereplő tételek javítása után a műszaki átadás zárásának várható időpontja 2018.12.19 – tájékoztatott bennünket a kivitelező KÉSZ Kft.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.