Közélet

Kormányzati pénzből vehet új trolikat a város

Kormányzati pénzből vehet új trolikat a város

2018. október 10., szerda
Kormányzati pénzből vehet új trolikat a város

A Modern Városok Program keretében öt akkumulátoros csuklós trolibuszt vásárolhat Szeged, nettó 3 millió 585 ezer euróért (mintegy 1,2 milliárd forintért).

Egyedüli indulóként a Škoda Electric nyerte a szegedi önkormányzat által 5 darab (+ 3 darab opció) csuklós trolibusz beszerzésére kiírt tendert, így a cseh gyártó járművei kerülhetnek a Tisza-parti városba - feltéve, hogy valóban meg is köttetik a szállítási szerződés a két fél között. Szeged a Modern Városok Program keretében, azaz kormányzati forrásból vásárolhat akkumulátoros, azaz önjárásra is képes csuklós trolibuszokat nettó 3 585 050 euró, azaz mai napi árfolyamon átszámítva közel 1,18 milliárd forint értékben. Ami a járműveket illeti, a Škoda ebben az esetben csak az elektromos hajtást szállítja a trolibuszokhoz, a karosszériát független külső partnercégtől veszi. Meg nem erősített információink szerint a lengyel Solaris gyártja majd az új trolik karosszériáját.

A Skoda-Solaris kombináció Budapesten már bevált, jelenleg 36 darab ilyen típusú troli közlekedik a fővárosban, és a következő másfél évben újabb 21-el bővül majd a flotta. (Fotó: BKK)

- Mind a karosszériának, mind a hajtásrendszernek a megítélése rendkívül pozitív a szakemberek körében, ugyanakkor rengeteg minden múlik a kiegészítőkön – magyarázta portálunknak Dénes Balázs, az SZKT egykori forgalmi osztály vezetője. - A megrendelő dönti el, hogy milyen minőségben szeretné ezeket a trolikat megkapni illetve üzembe helyezni. Örömteli, hogy új, korszerű trolibuszokkal bővülhet a szegedi járműpark

– fogalmazott. (Forrás:

Magyarbusz

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.