Közélet

Kormányzati forrásból elkészült utakat adtak át Szegeden

Kormányzati forrásból elkészült utakat adtak át Szegeden

2018. október 9., kedd
Kormányzati forrásból elkészült utakat adtak át Szegeden

Két nagy forgalmú utat adott át B. Nagy László országgyűlési képviselő a közlekedőknek Szegeden. A nagykörút és a Szeged-Röszke közötti út is a kormányzati forrásból újult meg.

A Nagykörút, Kossuth Lajos sugárút és a Kálvária sugárút közötti szakasza három és fél hónap alatt újult meg. Az átadón B. Nagy László országgyűlési képvisel elmondta, hogy szörnyű állapotok uralkodtak a Mars tér közelében. "A felújítás előtti helyzet már veszélyeztette a gyalogos forgalmat is. A 90 napos határidő nagyon rövid volt, de a kivitelezők munkáját dicséri, hogy a pici késés ellenére is, gond nélkül elkészült az útszakasz." - hangsúlyozta B. Nagy László.

Fotó: Kovács Ferenc

A munkát úgy kellett elvégezniük, hogy közben a tömegközlekedés nem állhatott le, ráadásul előre nem várt esemény is hátráltatta a felújítást. „Csőtörés nehezítette a munkát, de ezt is gyorsan orvosoltuk. Az 512 méteres szakaszra két új aszfaltréteg került, volt ahol egy harmadikra is szükség volt. Négy új tömegközlekedési megállót is újra aszfaltoztak, valamint 810 méteren a kiemelt szegély is újra épült.” – mondta Hunkó József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

B. Nagy László országgyűlési képviselő a nagykörúti átadón elmondta, hogy Szeged egyik legfontosabb csomópontja készült el.

Fotó: Kovács Ferenc

A Szegedet Röszkével összekötő 4301-es út majdnem hat kilométeres szakasza is teljes hosszában megújult. Aki tudja milyen volt előtte, most csak annyit tapasztal, hogy nem kell annyit lassítani, és kerülgetni a kátyúkat.

„Ma nem utat adtunk át a szentmihályiaknak, hanem iskolát, szakorvosi rendelőt, bankfiókot, ugyanis az új úton ezeket az épületeket, szolgáltatásokat gond nélkül meg tudjuk közelíteni. Csak hálálkodni tudok Magyarország kormányának, B. Nagy László képviselő úrnak, és a Magyar Közútnak is ezért az útért” – összegezte Nógrádi Tibor, a városrész önkormányzati képviselője.

A Nagykörút és a Szeged – Röszke közötti út Széchenyi 2020-as hazai forrásból, a komplex útfelújítási program részeként, közel egymilliárd forintból újult meg. A kivitelezési munkákat a Duna Aszfalt Kft. végezte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.