Közélet

Brutálisat buknak a Tisza Lajos körúti üzletek az útfelújítás miatt

Brutálisat buknak a Tisza Lajos körúti üzletek az útfelújítás miatt

2018. október 31., szerda
Brutálisat buknak a Tisza Lajos körúti üzletek az útfelújítás miatt

A Tisza Lajos körutat nyár elején dózerolták szét. Az ott üzemelő cégek közül többen elmondták nekünk, hogy kevesebb vendégük van, és ezzel párhuzamosan nagy bevételkiesésük. Nem tudják, hogy mikor lesz vége, az önkormányzat pedig nem segít nekik ebben az időszakban. Még úgy sem, hogy átmenetileg, valamennyit elengednek a bérleti díjakból.

Korábban írtunk róla,

hogy a Tisza Lajos körúton található Cirmi Kézműves Gasztrokocsmának kínlódással telnek a napjai, ugyanis még a bejáratuk is szinte el volt torlaszolva a felújítás miatt, felverték a betont, és egy pallón átmászva lehetett bejutni hozzájuk.

A palló már eltűnt, azonban az a hangzavar, ami a helyszínen fogadott minket, nem volt éppen étvágygerjesztő.

A Cirmi vezetősége próbálta felvenni a kapcsolatot a városvezetéssel és a kivitelezőkkel is, de érdemi választ egyáltalán nem kaptak, így átmeneti megoldást sem tudnak a helyzetre.

Újra megkérdeztük a Cirmit, akik azt mondták, nem fordultak azóta az önkormányzathoz segítségért, inkább dolgoznak.

Más cégek is nagy bajban vannak, akik a Tisza Lajos körúton üzemeltetnek üzletet, vagy éttermet.

Az egyik kínai üzlet alkalmazottja szó szerint így fogalmazott:

„Nagy baj van, nagy baj.”

Egy étterem vezetője pedig úgy fogalmazott, hogy azt se tudják, mikor lesz vége ennek a borzalomnak. Ők is egyértelműen érzik, hogy kevesebb a forgalom, de még nem fordultak az önkormányzathoz bérletidíj-kompenzációért, viszont ha ez így folytatódik, akkor muszáj lesz kérniük. Kerestük az önkormányzatot, hogy mire számíthatnak tőlük a vállalkozások, de válaszra sem méltattak minket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.