Közélet

Haág Zalán: mondjon le Solymos László

Haág Zalán: mondjon le Solymos László

2018. október 3., szerda
Haág Zalán: mondjon le Solymos László

Haág Zalán, a Fidesz-KDNP közgyűlési frakcióvezetője rendkívüli közgyűlés összehívását tervezi a héten, továbbá közvéleménykutatás során kérdeznék meg a szegedieket, hogy mit gondolnak az ügyről.

"Úgy gondoljuk, hogy Szeged városát nem vezethetik olyan személyek, akiket – ha még csak első fokon is – a bíróság bűnösnek mondott ki tevékenységükkel kapcsolatban. Ezért

arra kérjük Botka Lászlót, hogy mentse fel Szeged város főjegyzőjét, illetőleg arra szólítjuk fel az alpolgármestert, Solymos Lászlót, hogy mondjon le mandátumáról.

Amennyiben ez nem történik meg, a Fidesz-KDNP frakció rendkívüli közgyűlés összehívásával kezdi meg a méltatlansági eljárást" – jelentette be Haág Zalán önkormányzati képviselő kedden a városháza előtt. Erről annyit árult el, hogy várhatóan még a héten elkezdik ezt a folyamatot. Megírtuk, tegnap született ítélethozatal a Gyulai Járásbíróságon:

Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert és Kalmár Gábor kabinetfőnököt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték első fokon.

Haág hangsúlyozta: a bírói indoklásban szerepelt, hogy a vádlottak meg sem kísérelték megtéríteni az általuk okozott kárt. "Fontos megjegyezni azt is, hogy amikor néhány évvel ezelőtt egy önkormányzati képviselőt elítéltek, akkor a szocialista városvezetés felszólította őt arra, hogy mondjon le a mandátumáról" – idézte fel Haág. "Ha akkor ezt morálisan elfogadóható megoldásnak tartotta a városvezetés a politikai ellenfeleivel szemben, akkor most saját magával szemben sem érje be kevesebbel" – érvelt a városatya. Mivel egy szegedi közérdekű ügyről van szó, így a városban élők véleményét is kikérik a témával kapcsolatban egy közvéleménykutatás során, melynek az eredményeit közzé is teszik – mondta el Haág.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.