Közélet

Csavargó kuka került a helyére a Dugonics téren

Csavargó kuka került a helyére a Dugonics téren

2018. október 4., csütörtök
Csavargó kuka került a helyére a Dugonics téren

Néhány napos túrára vállalkozott az az alapvetően nem mozgékony szemetes, melyet a Szegeden láttalak Facebook-csoportban tettek közzé.

"2 napja elosont a sarki kuka, kérem, aki látja, bájos orgánumú "Brrrr!" kíséretében zavarja haza: Dugonics tér nulla" – kezdte felhívását egy, a szemetes sorsáért aggódó szegedi a múlthéten. Az eltűnt edény különös ismertetőjeleit is megosztotta a vicces posztoló:

"- nagyon odaadó (soha nem utasítja vissza a szemetet) - nehézkes mozgású (az elmúlt évben meg sem moccant) - szereti a fiatalokat (elereszt egy félmosolyt, amikor a közeli főiskolától közelednek felé)."

Szerencsére a csellengő utcai berendezés viszonylag gyorsan visszakerült a helyére, pedig egy hozzászóló szerint egészen a Veres Ács utcáig kalandozott a szemetes.

Nem lehet mindenki mellé takarítót állítani

Az utóbbi hetekben többször is írtunk a szegedi szeméthelyzetről – a közgyűlés két hete szavazta meg a zöldkommandó indítását, akik a legproblémásabb területeken már járőröznek. Ők első lépésben tetten éréskor csak figyelmeztetnek és tájékoztatnak a hulladék szabályos és ingyenes elhelyezéséről. Tekintve, hogy a zöldkommandó tagja közterület-felügyelő is, bírságot is kiszabhat, s amennyiben szükséges, rendőrt is hívhat. Egyébként a városban összesen 1920 szemetes van, ezek közül 438 edény a kiskörúton belül.

"Tapasztalataink szerint a kukák száma elegendő. Úgy véljük, nem a hulladéktároló edények számától függ a tisztaság, mert akinek ez nem lényeges, az továbbra is szemetelni fog, akkor is, ha minden lépésnél kukába botlik. Mint ahogy nem lehet mindenki mellé takarítószemélyzetet sem rendelni"

– fogalmazott a szegedi önkormányzat.

Fotó: Szegeden láttalak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.