Közélet

Azonnali segítséget nyújt a klinikai Vérdepó

Azonnali segítséget nyújt a klinikai Vérdepó

2018. október 26., péntek
Azonnali segítséget nyújt a klinikai Vérdepó

Vérdepót adtak át a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikai központjának Petri Gábor Klinikai tömbjében szeptemberben. A vérkészítmények tárolására és elosztására szolgáló rendszer elsősorban a sürgősségi vérellátást szolgálja.

A Vérdepó szeptember 24-én kezdte el működését. Ez a tárolórendszer az SZTE vérfelhasználásának körülbelül 98 százalékát kezeli és olyan jelentős vérfelhasználó egységek közelében alakították ki, mint a központi műtő, az intenzív- és a sürgősségi betegellátó osztályok. Ráadásul itt az összes vércsoporthoz tartozó vérkészítmény megtalálható, így bármely vércsoportú beteg ellátása azonnal biztosított.

A vérhiány miatt kevesebb műtétet kell majd elnapolni, így rövidülhetnek a várólisták hosszútávon, valamint a kórházi ápolási napok is csökkenhetnek. Továbbá a mintegy 10 millió forintos beruházással évi 63 millió forintot takaríthat meg az SZTE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.