Közélet

Az albérlet és az étkezés is kijön a call centeres diákmelóból

Az albérlet és az étkezés is kijön a call centeres diákmelóból

2018. szeptember 20., csütörtök
Az albérlet és az étkezés is kijön a call centeres diákmelóból

Elindult az új félév az egyetemen és a hallgatóknak arra is kell gondolni, milyen pénzből vezetik az életüket Szegeden. Diákmunka van bőven, de a fizikai melót kevesen, a call centert sokan vállalják.

„ Sajnos a szüleim nem tudnak annyi pénzt adni, hogy ne kelljen dolgoznom. Most vagyok elsős az SZTE-n, de már most látom, hogy azért az

élet nem olcsó. Van sok kedvezményünk diákként, de enni-inni, bulizni azért kell. Már felkerestem egy diákmunka szövetkezetet, és hamarosan munkába is állok általuk, mint telefonos operátor”

– árulta el nekünk Fanni, aki jogot kezdett el hallgatni az idén.

Hosszú és rövid távú diákmunkákból lehet választani

„Aki konkrétan nem tudja, mit tud bevállalni az iskola mellett, annak az első dolga az legyen, hogy szétnéz a weboldalunkon, és választ az ajánlataink közül” – meséli a diákmunka keresés folyamatát Mező Vivien, a Meló Depó Iskolaszövetkezet marketing asszisztense.

Aki az egész iskolaév alatt szeretne dolgozni több lehetőség közül is választhat, ráadásul nem csak Szegeden, de a környékbeli településeken, így Algyőn, vagy akár Mórahalmon is munkába állhat. Hosszú távra a call centeres állásokat szokták javasolni, ezeket a legjobb beépíteni az órarendbe. Lehet kettő, négy, vagy akár hat órában is dolgozni egy nap, és csak bejövő hívásokat kell fogadni. A jutalékokkal együtt egy telefonos operátor akár bruttó 1400 forintot is kaphat óránként. Ezen kívül lehet fizikai munkát is végezni, bár ezt nem különösen szeretik az egyetemisták. Többen választják az éttermi munkát, ebből is akad bőven. Ha valaki csak hébe-hóba dolgozna, arra is van lehetőség. A hosztesz vagy szórólapos munkákat direkt erre találták ki, és ebben az esetben is a tanuló dönti el, mennyi munkára van ideje.

Az egyetemisták több mint fele dolgozik a tanulmányaik mellett

Szegeden 7-800 diák veszi igénybe csak a Meló Depónál a diákmunkákat. A folyamat egyszerű, az interneten kell kiválasztani azt a munkát amelyik érdekli a diákot, majd egy telefonos egyeztetés után személyesen is be kell menni a diákszövetkezetbe. Ezek után lehet munkába állni. „Nagyon sokan ebből a pénzből fizetik az albérletet, az ennivalójukat, és esetleg a szórakozásuk költségeit is tudják állni” – összegezte a tapasztalatokat Mező Vivien.

Bérkiegészítésnek jó a plazmaadás

Az egyetemisták körében népszerű a vérplazma adás. Ilyenkoregy véradáshoz hasonló folyamattal veszik le a vérplazmát, amit különféle gyógyszerek elkészítésekor alapanyagként használnak fel. Plazmaadásonként 3500 forint jár készpénzben, amit nagyjából hetente tudnak megismételni a plazmaadók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.