Közélet

Még mindig hátizsákból fogy a legtöbb

Még mindig hátizsákból fogy a legtöbb

2018. augusztus 13., hétfő
Még mindig hátizsákból fogy a legtöbb

Még tart a vakáció, de az elmúlt két hónap az iskolába járó gyerekek szerint egy szempillantás alatt elrepült, és valóban már csak bő két hét van, szeptember 1-ig. Az egyik legfontosabb dolog az iskolatáska, amit erre az időpontra be kell szerezni. Ebből kaphatunk könnyűt, párnázottat, de ergonomikus kialakításút is.

A gyerekek az általános iskolában még általában nem vigyáznak a táskájukra és különböző értékeikre. Ledobják a pad mellé vagy a koszos udvaron, a szülők pedig nem győzik mosni a nebuló táskáját. Ebből kiindulva először is olyat kell választani, amelyik könnyen tisztítható. Ehhez fontos a jó anyag, mondjuk egy könnyű vászon, ami gyorsan meg is szárad a napon. Az sem utolsó szempont, hogy a gyerekek ezekben a táskákban viszonylag nagy súlyt is cipelnek.

Könnyen előfordulhat, hogy nem megfelelő kialakítású táskát használva egy idő után gerincbeteg lesz az iskolába járó gyerkőc. Ennek a kivédéséhez kaphatunk már ergonomikus kialakítású táskákat, amely megvédi a gerincoszlopot. Ebből kaphatunk már lányos, illetve fiús színeket, formákat, sőt a nem szokványost kedvelőknek kitaláltak már gurulós iskolatáskát is.

A legtöbben azonban még mindig az egyszerű hátizsákot veszik meg, mert ahhoz elég csak egy szuper- vagy hipermarketbe elmenni. A tipikusan erre a célra nyílt boltok azért nagyobb biztonságot adhatnak a szülőnek, hiszen csemetéje életének fontos kiegészítője a táskája, ezt iskola után még edzésre, vagy szakkörökre is magával viheti, arra nem mindig van idő, hogy a gyerek lepakoljon otthon.

Így vásárolnak a szegediek táskát

"Én igyekszem a fiam testsúlyának és magasságának megfelelő táskát választani minden év elején. Az 5-6. osztályban kibírtuk egy táskával, Petike most hetedikes az általános iskolában. Még mindig elfogadja a véleményemet a gyerekem, pedig már nagyfiú” – mesélte Ági, aki táskavásárlás előtt áll még. "Általában anyuék véleményére hagyatkozok táskavásárlásnál – árulta el a gimnáziumban szeptemberben kezdő Virág. "Volt régebben kis merev táskám, de azt nem szerettem. Most már maradok a hátizsáknál, aminek párnázott füle van, attól nem fáj annyira a hátam a könyvek cipelésétől” – részletezte.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.