Közélet

Nagy bajba kerül az, akire hirtelen tör rá a szükség Szegeden

Nagy bajba kerül az, akire hirtelen tör rá a szükség Szegeden

2018. július 16., hétfő
Nagy bajba kerül az, akire hirtelen tör rá a szükség Szegeden

Tombol a nyári turista szezon, tele a város programokkal és emberekkel, egyetlen apró szépséghiba van csak: szinte sehol nem lehet nyilvános vécét találni. Legalábbis olyat, ami

nyitva is lenne.

A szegedi önkormányzat szerint minden a legnagyobb rendben van a nyilvános illemhelyekkel kapcsolatban, a turista és a városlakó azonban nem ezt mondja. Míg a városvezetés szerint számos lehetőség adott, a Károlyi utcán, a Mars téri piacon, a buszpályaudvaron, a Szent István téren, az Indóház téren, valamint az Aradi Vértanúk terén, ha valakire rátör a szükség Szegeden; az egyszeri belvárosi sétálgatónak szinte be kell könyörögnie magát valamelyik vendéglátóhelyre, ha hirtelen akad kis- vagy nagydolga.

A Szegedma tapasztalata az, hogy az egyetlen folyamatosan nyitva tartó WC a Károlyi utcán van, illetve az Aradi téren található három toi-toi, amiből az egyiket a személyzet használhatja. A többi vagy zárva van, vagy éppen nincs ott senki, aki be tudná engedni az embert.

   

Az Aradi tér másik oldalán található nyilvános illemhely WC-s nénije épp szabadságon van, tehát azt is zárva találtuk. A Szabadtéri WC-je pedig csak akkor van nyitva, ha előadás van. A Roosevelt téren teljesen használható az épület erre a célra, de jelenleg nincs cég, ami üzemeltetné.

Az önkormányzat szerint a Mars téri piacon is van vécé, ami hajnali 5 és 18 óra között használható. A buszpályaudvar épületében is üzemel nyilvános illemhely, a buszállomás nyitvatartási idejében, és persze az Indóház téri MÁV épületben is. Az Aradi vértanúk terén lévő illemhelyet is magában foglaló épület tulajdonosa az épületben büfét üzemeltet. A büfé nyitvatartási idejében használható az illemhely – közölte az önkormányzat.

Hogy nincs minden teljesen rendben a nyilvános illemhelyekkel kapcsolatban Szegeden, azt mutatja az is, hogy az önkormányzat hat, ma még nem létező vécé kialakítását tervezi – valamikor a jövőben. Ezek a Kiskundorozsmai piacon, az újszegedi Ligetben, az Aradi vértanúk terén, a Deák Ferenc u. 21.-ben, valamint a Belvárosi híd alattivendéglátóhelyen lennének – az ígéretek szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.