Közélet

Szegeden csak két helyen lehetnek igazán szabadok a kutyák

Szegeden csak két helyen lehetnek igazán szabadok a kutyák

2018. június 7., csütörtök
Szegeden csak két helyen lehetnek igazán szabadok a kutyák

Alig van ugyanis "igazi" futtató a városban, pedig lenne rá igény! Panaszkodnak a társasházakban élők is, az önkormányzat pedig eközben lapít.

Szegeden több helyen is szabad kutyát sétáltatni, de ennek szigorú szabályai vannak. Aki megszegi ezeket, azoknak mélyen a zsebükbe kell nyúlni, hogy kifizessék a bírságot. Nem igazán törődik a kutyatulajdonosokkal a szegedi önkormányzat. Bár meghatároztak - egész pontosan - 10 kutyasétáltatásra alkalmas helyet, de még azt is beszabályozták, mi a sétáltatás helyes módja. Aki eltér a Nagy Szabálykönyvtől, az akár 30 ezer forintos bírságot is fizethet - ha a sasszemű városi revizorok kiszúrják. A Tappancs alapítvány szerint túl kevés az olyan hely, ahol a kutyatartók szívesen engedik szabadon kedvencüket és nem tartanak attól, hogy kutyaharc lesz a vége. Az egyik ilyen "igazi" futtatóTarjában a Hajlat utcában van, a másik pedig Rókuson a Puskás utcában. A többi gyakorlatilag használhatatlan és értelmetlen. Pedig szükség lenne arra, hogy az önkormányzat igazi partnere legyen a kutyásoknak, ugyanis mint azt aSzegedi Ingatlankezelő és Szolgáltató Kft.-től megtudtuk, naponta kapnak panaszokat az ugató kutyák miatt, illetve azért, mert tele van a város - és a társasházak útjai, parkjai, járdái - ürülékkel.

Az önkormányzat némasági fogadalmat kötött

Nem tudunk másra gondolni, csak erre; netán mindenki nyári szabadságát tölti, ugyanis hiába tettünk fel a témában számos kérdést az önkormányzatnak, nem bírtak találni olyan embert, aki ezekre tudott is volna válaszolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.