Közélet

A szegedi önkormányzat tesz az egészre, ezért vonul temetőbe a Cirkusz

A szegedi önkormányzat tesz az egészre, ezért vonul temetőbe a Cirkusz

2018. június 7., csütörtök
A szegedi önkormányzat tesz az egészre, ezért vonul temetőbe a Cirkusz

A szegedi városvezetés magasan tesz a Magyar Nemzeti Cirkuszra - panaszkodnak a művészek, ezért jobb híján egy temető maradványain húzzák fel ideiglenesen a sátrakat. Az egykori Gyevi temetőben viszont még ma is emberi csontok százait ássák ki a kutyák.

A Gyevi temetőt botrányos körülmények között számolták fel 2004-ben: a telken még mindig emberi csontokat forgatnak ki a kutyák. Egyesek szerint mintegy tízezer emberi maradvány van még a területen. Nyugaton bevett szokás, hogy parkká alakítanak régi temetőket, ahol később a híresebb személyek sírhelyei is látogathatók. Szegeden ezt nem így csinálják: ez a terület továbbra is elhanyagolt, még az oda álmodott játszótér sem tudta volna feledtetni a holtakat. Nem is lett az egészből semmi. Bár pár éve egy kereskedelmi központot és luxus irodaházakat épített volna egy cég a területen,

a beruházó becsődölt

.

Cirkusz lesz a temető helyén

Most megtudtuk,két hétig bérli az egykori temetőt a Magyar Nemzeti Cirkusz. Nyilván kerestek jobb helyet is Szegeden, de végül ez maradt. -Sajnálattal tapasztaljuk, hogy az itteni városvezetés nem biztosít megfelelő területet az ország legelismertebb és legszínvonalasabb cirkuszműsorának, így kénytelenek vagyunk ezen a területen állomásozni -közölték érdeklődésünkre a cirkuszban. - Egy évben 8 hónap alatt társulatunk 21-22 városban vendégszerepel, ahova mindig nagy szeretettel várnak minket, hiszen tudják, hogy Európa egyik leggrandiózusabb műsorát mutatjuk be"– magyarázták, nem titkoltan csalódottan a szegedi városvezetés hozzállásáa miatt.

Frissítés:

meglepő választ kaptunk az önkormányzattól. Állítják, hogy több helyszínt is javasoltak a cirkusznak, köztük a partfürdőt is. Arra azonban nem jöttünk rá, hogy a cirkusz hogy férne el a ma kezdődő Deja Vuvel a Tisza partján.

Frissítés 2:

Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója elmondta, a Szegedi Városkép és Piac Kft. csak a partfürdőt és a Gyevi temető helyét javasolta, a területet azonban magánszemélytől bérlik.

(A fotók illusztrációk!)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.