Közélet

„Olimpiai pontszerző a kislányom!”

„Olimpiai pontszerző a kislányom!”

2018. február 20., kedd
„Olimpiai pontszerző a kislányom!”

A Kónya családnak örökké emlékezetes lesz 2018 február 20., szerda. A család olimpikonja, Zsófi negyedik, pontszerző helyen végzett a rövidpályás gyorskorcsolya váltóval a pjhongcsangi téli olimpián. A verseny után Zsófi édesanyja mesélte el a SzegedMa-nak, hogyan szurkoltak büszkeségüknek.

Nem hiába

üzentek néhány napja egykori iskolájából

, az Alsóvárosi Àltalános Iskolából a diákok és tanárok az egykor ott tanuló, most a phjongcsangi téli olimpián induló rövidpályás gyorskorcsolyázó Kónya Zsófiának és csapattársának Jászapáti Petrának. A két szegedi lány mellett Keszler Andreát, Bácskai Sára Lucát nevezete a magyar csapat szakvezetése a rövidpályás gyorskorcsolya váltóba, ők négyen világcsúcs részidőn belül,

új országos rekorddal a B döntő második helyén zártak

. Ez már egy biztos hatodik helyet, tehát olimpiai pontot jelentett Magyarországnak, de az A döntőben a kizárások miatt két helyet előrelépve végül negyediknek rangsorolták őket.

„Az én kislányom, Kónya Zsófia olimpiai negyedik helyezett! Hihetetlen büszkeség!”- kezdte boldogan Kónyáné Kapitány Gabriella, Zsófi édesanyja. „Most nem kiabáltam, csak tördeltem a kezem futam közben. Eszméletlen öröm! Legördült a nagy kő és nem is esett a lábamra.”- mondta érezhető meghatottsággal.

Néhány napja fogalmazódott meg Zsófi anyukájában a gondolat, jó lenne tudni, hogy majd hogyan gondolnak vissza Pjhongcsangra. El akarják felejteni, vagy a legjobb dolog lesz, ami eddig történt. Mostmár ez sem kérdés. A család nem tudta együtt nézni a futamot, de nem sokkal utána a technika segítségével együtt örülhettek a szegedi olimpikonnal. „Otthon néztem a Zsófi nagypapájával a versenyt, ketten izgultunk a tévé előtt. Dani fiam a pécsi lakásában ült a televízió előtt, felesége a pécsi munkahelyén szurkolt, férjem a szintén munkahelyén drukkolt. Nem sokkal utána viszont konferenciabeszélgetésben videótelefonáltunk.”- mesélte Gabriella. „Azt ne kérdezze miről, mert mindannyian egyszerre beszéltünk. Éppen levezettek, Zsófi egy spinning biciklin tekerve mesélt. Valami olyasmiről, hogy nagyon boldogok, mindenkinek leesett az álla a szuper idő miatt. Mi pedig gratuláltunk neki és a lányoknak.”

Itt nézheti meg a női váltó döntőjét!
  • Zsófi édesanyjával hosszabb interjút olvashatnak a pénteken megjelenő Déli Szóban- ott arról is mesél, hogy milyen út vezetett Szegedről az phjongcsangi pontszerzésig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.