Sport

Óriási bravúr- újabb szegedi pontok a téli olimpián!

Óriási bravúr- újabb szegedi pontok a téli olimpián!

2018. február 20., kedd
Óriási bravúr- újabb szegedi pontok a téli olimpián!

A B döntőben a második helyen végzett, de miután az A döntőben Kínát és Kanadát is kizárták, így a magyar női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó- soraiban a szegedi Kónya Zsófiával és Jászapáti Petrával- végül a 4. helyen zárt a phjongcshangi téli olimpián. Így ebben a számban sorozatban harmadik alkalommal lett pontszerző a magyar csapat.

A két szegedi, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia mellett Keszler Andrea, Bácskai Sára Luca kapott szerepet a magyar váltóban. A 3000 méteres táv során végig szorosan a hollandok mögött haladt, akik világcsúccsal futottak be elsőként a célba. A futam óriási tempóját jól érzékelteti, hogy a másodikként beérő és 4:03.603 percet repesztő csapat is félmásodperccel a régi világcsúcson belül végzett, ami egyben új országos csúcs is.

Ekkor már biztos volt, hogy megvan a harmadik magyar pontszerző helyezés Phjongcshangban, előzőleg Liu Shaolin Sándor ötödik, Jászapáti Petra pedig hatodik lett 1500 méteren.

Az ezután következő A döntőt a B döntős csapatok már úgy nézték, hogy tudták, ha valamelyik váltót kizárják, ők előre léphetnek. Végül idegőrlően hosszú videózás után a zsűri kizárta a másodikként végző kínaiakat és harmadikként befutó Kanadát, így az olaszok örülhettek az ezüstnek, a mieinket három tizeddel legyőző hollandok pedig bronzéremmel utazhatnak haza - a magyar váltó pedig negyedik lett.   A női váltó így vancouveri ötödik, és a Szocsiban elért 6. hely után sorozatban harmadszor lett pontszerző, ami óriási bravúr. Egyéni versenyszámokat is rendeztek kedden: a nők 1000 méteres versenyében Jászapáti Petra és Keszler Andrea állt rajthoz. Míg előbbi kicsúszott és utolsóként végzett a futamában, addig utóbbit Elise Christie kizárása után a zsűri továbbjuttatta a csütörtöki negyeddöntőbe. A férfiak 500 méteres versenyében a világkupában az ötödik helyen álló Liu Shaoang és a 2016-ban Szöulban ezen a távon világbajnoki címet szerző Liu Shaolin Sándor is magabiztosan versenyezve, futamgyőztesként jutott a csütörtöki negyeddöntőbe. Magyarországnak Phjongcshangban már biztosan van három olimpiai pontszerzője, amire eddig egyetlen alkalommal, az 1948-as St. Morritz-i játékokon volt példa. Akkor a gyorskorcsolyázó Pajor Kornél, valamint a műkorcsolyázó Kékessy Andrea-Király Ede páros, illetve Király Ede egyéniben tudott pontot szerezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.