Sport

Egykori iskolájában is szurkolnak a szegedi olimpikonnak

Egykori iskolájában is szurkolnak a szegedi olimpikonnak

2018. február 16., péntek
Egykori iskolájában is szurkolnak a szegedi olimpikonnak
Így szurkolnak Zsófinak
Hajrá Zsófi! Így üzentek a Szegedi Alsóvárosi Àltalános Iskola diákjai és tanárai Kónya Zsófia gyorskorcsolyázó olimpikonnak.

Korábban Zsófi is az iskola padjait koptatta, édesanyja, Kónyáné Kapitány Gabriella pedig ma is ott tanít.

A szegedi versenyző a felkészülés utolsó napjaiban beteg volt, így nem a legjobb előjelekkel készülhetett második olimpiájára. A magyar szakvezetés ezért eddig még nem nevezte egyik távon sem, viszont a kedden, a váltóban már ott lehet ő is a többi magyar lánnyal.

A másik szegedi, Jászapáti Petra viszont rajthoz áll szombaton az 1500 méteres versenyszámban a phjongcshangi téli olimpián. A másik magyar induló ezen a távon Bácskai Sára Luca lesz. A magyar szakvezetés csütörtöki döntése nem meglepő, mivel Bácskai januárban a drezdai Európa-bajnokságon bronzérmet nyert ezen a távon. A futambeosztással viszont nem volt szerencséje az MTK 18 éves versenyzőjének, ugyanis két phjongcshangi bajnokkal is azonos hatosba került, amelyből majd a legjobb három jut az elődöntőbe.

Sokkal jobban Jászapáti Petra sem járt, ugyanis a szegedi versenyző ellenfélül kapta a hatszoros világbajnok, dél-koreai Csoj Min Dzsongot, aki a világkupa négy versenyéből hármat megnyert ezen a távon és egyszer második lett. Az orosz Szofija Proszvirnova sem könnyű rivális, mivel négyszeres Európa-bajnok, és még a kínai Li Csin-jü is ebben a hatosban lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.