Közélet

Sokan nincsenek tisztában a cukorbetegség következményeivel + FOTÓK

Sokan nincsenek tisztában a cukorbetegség következményeivel + FOTÓK

2017. november 13., hétfő
Sokan nincsenek tisztában a cukorbetegség következményeivel + FOTÓK

Hangzott el Szegeden, ahol a cukorbetegség jelenlétére és veszélyeire hívták fel a figyelmet a diabétesz világnaphoz kapcsolódóan.

A József Attila Tanulmányi és Információs Központban a diabétesz világnapi rendezvényen lelkes orvostanhallgatók és segítők információkkal, tanácsadással, receptötletekkel és különböző tájékoztató játékokkal várták a látogatókat.

Miskolczi Ágnestől

, a kongresszusi központ vezetőjétől megtudtuk, a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete és az SZTE TIK Green Team közös szervezésében a prevencióra is nagy hangsúlyt fektettek a nap során. Szakemberek tartottak több témában előadást, így szó esett például a diabétesz felismeréséről, a kezelési lehetőségekről, valamint a szénhidrát és kalóriaszámolgatás csapdáiról is. A Diétacentrum standjánál testösszetétel, vércukorszint és vérnyomásmérésre is lehetett jelentkezni. Volt étrend és életmód tanácsadás, továbbá cukormentes, gluténmentes, valamint tejmentes receptötleteket is megosztottak szakértők az érdeklődőkkel.

Magyar Sára

harmadéves orvostanhallgató, a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesületének asszisztense elmondta, a középiskolás korosztályt is szerették volna megszólítani, felhívni a figyelmet a diabétesz kialakulásának veszélyeire, néhány hasznos tudnivalóra, kitérve a kezelési lehetőségekre. Megjegyezte, készítettek egy online előfelmérést, amelynek alapján úgy tapasztalták, a fiatalabb korosztály jelentős része a cukorbetegség következményeivel nincs teljesen tisztában. A diabétesz-napon a Reménysugár Alapítvány számára játékgyűjtést is tartottak. A felajánlott új, vagy újszerű játékokkal, könyvekkel daganatos, gyógyulófélben lévő gyermekek mindennapjait teszik élhetőbbé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.