Közélet

Fej nélkül, szétszerelve, egy vegyesraktárban várja a bevetést a szegedi fényszarvas

Fej nélkül, szétszerelve, egy vegyesraktárban várja a bevetést a szegedi fényszarvas

2017. november 4., szombat
Fej nélkül, szétszerelve, egy vegyesraktárban várja a bevetést a szegedi fényszarvas

Idén lesz hatéves, azaz iskoláskorú a Dugonics téri fényszarvas, melyet november utolsó napjaiban szállítanak majd az egyetem elé és egészen január közepéig várja majd teljes pompájában a szelfizni vágyókat. A fénylő műtárgyat nyári szálláshelyén látogattuk meg.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. telephelyén, egy vegyes raktárban, zöld színű tartalék utcai kukák mögött bújik meg a város kedvenc karácsonyi dísze, a fényszarvas. A legkedvesebb szegedi szelfi célpont szétszerelve éldegél, feje a teste mellett, agancsai pedig a faránál állnak.

Nagy András

, a köztéri építményekért felelős csoport vezetője azt mondja, csupán egyetlen délelőtt alatt össze tudják szerelni a díszt, mely testén 9600 energiatakarékos 36 voltos LED fénypont található.

- A szarvas a télapó munkatársa, ez pedig önmagában egy hatalmas szarvas, aki mellé mindenki odaképzelheti a Mikulást. Biztos vagyok benne, hogy róla készül a legtöbb kép Szeged belvárosában - teszi hozzá András. - Szétszedve, alkatrészenként szállítjuk szarvasunkat a Dugonics térre, ahol 10-12 ember és egy speciális daru segítségével egy délelőtt alatt lehet összerakni - folytatja a szakember. Végül néhány konkrét paraméterét is elárulja a dísznek. - A szelfi-szarvas nagyjából 200 kilogrammot nyom, 5 méter 30 centi a magassága és felállításához kell egy 15 méter oldalszélességű daru, mert kézzel nem lehet mozgatni, hanem egyből be kell emelni a szökőkútba, és úgy tudjuk összeszerelni - pontosít András. A szegedi fényszarvas élete sem csupa csillogás, néha bizony karban kell tartani, mert vannak olyanok, akik leküzdhetetlen vágyat éreznek arra, hogy felmásszanak a télapó munkatársának farára, így megrongálják a fénylő alumínium látványosságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.