Közélet

Aláírták! + FOTÓK

Aláírták! + FOTÓK

2017. november 8., szerda
Aláírták! + FOTÓK

Kínai-magyar megállapodás született Szegeden.

A közös fejlődés, valamint a kölcsönös előnyök megszerzése érdekében írta alá együttműködési megállapodását a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a kínai Shaanxi Kereskedelmi Promóciós Bizottság. A gazdasági fórum megnyitóján elhangzott, mennyire fontosnak tartja mindkét ország a gazdasági együttműködések erősítését, fejlesztését és a közös befektetések megvalósítását. Kakas Béla a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, a felek kölcsönösen gazdasági és kereskedelmi delegáltakat küldenek egymáshoz információ csere céljával.

Továbbá felhívta a figyelmet a Magyarország geopolitikai jelentőségére, illetve Csongrád megye természeti adottságaiban rejlő lehetőségekre, amely lehetőséget ad a fejlett mezőgazdaság és a minőségi termékek meglétére. A termálvizek megújuló energiaként is felhasznosíthatóak, illetve a magyar turizmus egyik alapkövének számítanak – tette hozzá. Nemesi Pál, a CSMKIK elnöke köszöntőjében reményét fejezte ki a jövedelmező kereskedelmi és befektetési együttműködéssel kapcsolatban. Megjegyezte, az innováció kérdése fontos a gazdasági jövőkép tekintetében, ezért az üzleti környezet fejlesztése kiemelt feladata a kamarának.

A kínia delegáció részéről Yan Libao tartott rövid előadást a kínai orvoslás lehetőségeiről Magyarországon, valamint a légtisztítási technikákról is szó esett. A megszületett megállapodást Nemes Pál és Xue Hua, a Shaanxi tartomány kereskedelmi promóciós bizottság elnöke írta alá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.