Közélet

Még mindig szökésben a szegedi rab

Még mindig szökésben a szegedi rab

2017. október 12., csütörtök
Még mindig szökésben a szegedi rab

Továbbra sem találják a szeptemberben megszökött szegedi fogvatartottat. A Magyar Idők felhívta a figyelmet: az engedély nélküli távolmaradást nemcsak a törvény, de a rabtársak is büntetéssel sújtják.

A csalás miatt elítélt férfi a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai létesítménye melletti parkban játszotta ki felügyelőinek éberségét - emlékeztetett a

Magyar Idők

. A portálnak

Végh József

kriminálpszichológus elmondta, a szökés mindig előre megtervezett folyamat, sokszor csak azért viselkedik jól a fogoly, hogy külső munkát végezhessen, és ezzel lehetőséget teremtsen magának. A magyar börtönökből az elmúlt hat évben összesen tizenhat rab szökött meg, többnyire külső helyszínről, a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjairól. Korábban évi 1-2 szökés volt az átlag, idén csak októberig heten választották a szabadulás ezen módját. Ez a szám sem tűnik nagynak, ha összevetjük azzal, hogy a munkára kötelezhető elítéltek száma tavaly több mint tízezer fő volt.

Orosz Zoltán

, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága kommunikációs főosztályának szóvivője nem éri meg megszökni: eddig senkinek sem sikerült tartósan meglógnia a büntetése elől. Az újbóli elfogást követően pedig a korábbi büntetés súlyosbítása vár a rabra, ráadásul a rabtársak többsége elítéli a tettéért, mert attól tartanak, hogy számos szigorítást vezetnek majd be az érintett ballépése miatt. Végh József kiemelte: ezek az esetek a büntetés-végrehajtásnak is tanulságosak, hiszen a biztonsági réseket befoltozzák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.