Közélet

Juncker munkavacsorán látná vendégül a V4-eket

Juncker munkavacsorán látná vendégül a V4-eket

2017. október 4., szerda
Juncker munkavacsorán látná vendégül a V4-eket

Munkavacsorára hívta meg Jean-Claude Juncker a visegrádi országok kormányfőit, az október 18-ra tervezett találkozó célja az Európai Unió keleti és nyugati tagállamai közötti feszültség csillapítása - derült ki abból a szerdán kiszivárgott levélből, amelyet az Európai Bizottság elnöke küldött a visegrádi országok kormányfőinek.

Juncker az október 2-i keltezésű levelében azt javasolta a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák miniszterelnöknek, hogy egy vacsora keretében tárgyalják meg az aktuális ügyeket az október 19-én kezdődő uniós csúcstalálkozó előestéjén. "Úgy gondolom, hogy kiemelkedő fontosságú a (britek távozása után bennmaradó) huszonhét uniós tagállam egysége" - írta a brüsszeli testület vezetője, leszögezve, hogy a Brexit ellenére "egységesebb, erősebb és demokratikusabb" Európát kell felépíteni. A levél egyes részleteit ismertető beszámolók emlékeztettek arra, hogy a visegrádi országokkal rendezésre váró legfontosabb ügyek közé tartozik a migrációs válság kezelésének módja, a kiküldött munkavállalókra vonatkozó szabályozás, illetve a jogállamiság kérdése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.