Közélet

Folytatódik a baloldali miniszterelnök-jelölti casting

Folytatódik a baloldali miniszterelnök-jelölti casting

2017. október 7., szombat
Folytatódik a baloldali miniszterelnök-jelölti casting

Folytatódik a miniszterelnök-jelölti casting a baloldalon – ezúttal Lendvai Ildikó, az MSZP egykori elnöke szólalt meg a témában, aki azt mondta: stressz és káosz van az MSZP-ben Botka László távozása óta. Közben többek szerint Gyurcsány Ferenc nevethet a végén: a DK elnöke két napja egy rádióinterjúban nem is titkolta, hogy vannak miniszterelnök-jelölti ambíciói.

Lendvai Ildikó

, az MSZP egykori elnöke az ATV-ben azt nyilatkozta: a stresszhelyzet doppingolhatja is az embert és tönkre is mehet bele. Ha valamiben van most az MSZP, akkor stresszhelyzetben. Lendvai Ildikó szerint

Botka László

visszalépése óta nagy a káosz a pártban, a történtekért viszont szerinte nem a szocialisták a felelősek -

írja a hirado.hu

. Mint mondta: nem volt rossz az eredetileg felépített stratégia, matematikailag az optimális szavazatmaximálást hozta volna ki, de hát nem csak matematika van, hanem politika is, a többi párt ezt másképp gondolta. Botka László

hétfőn jelentette be

: visszaadja miniszterelnök-jelölti felkérését. A hétfői bejelentés óta ismét megkezdődött a miniszterelnök-jelölti casting a baloldalon.

Kovács László

, az MSZP másik egykori elnöke a Kossuth rádióban már

arról beszélt

, neki is van egy jelöltje, akiről a szombati választmányi ülésen meg is próbálja majd meggyőzni a tagságot. A politikus azt is mondta: most mindenképpen olyan vezető kell, akinek volt már köze a miniszterelnöki munkához.

Gyurcsány Ferenc

, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke úgy nyilatkozott: „Egyik szemem sír, a másik nevet”. Sokak szerint éppen Gyurcsány Ferenc lehet az új jelölt, aki az elmúlt napokban nem is tagadta, hogy vannak ilyen ambíciói. Szerdán az Inforádióban például úgy fogalmazott: csak kommunikációs kérdésnek tekinti, hogy a pártján belül miniszterelnök-jelöltnek vagy listavezetőnek nevezik-e. Arról, hogy egy esetleges összefogás során a közös miniszterelnök-jelölt is ő lenne-e, Gyurcsány Ferenc azt mondta: a miniszterelnököt szerinte annak kell majd adnia, aki több szavazatot szerez, de mint fogalmazott: pártja a kellő pillanatban meg tudná előzni az MSZP-t.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.