Közélet

Bármire adott volna kölcsön Gyurcsány Czeglédynek

Bármire adott volna kölcsön Gyurcsány Czeglédynek

2017. október 11., szerda
Bármire adott volna kölcsön Gyurcsány Czeglédynek

Az Altus egy általuk csak baráti hitelnek emlegetett összegről állapodott meg Czeglédy Csabával - nyilatkozta az M1-nek Gyurcsány Ferenc.

Semmi kivetni való nincs abban, ha a pénzéből kölcsön ad annak, akinek szüksége van rá - mondta az M1 riporterének

Gyurcsány Ferenc

. A

hirado.hu

annak kapcsán kérdezte a Demokratikus Koalíció elnökét, hogy miért adott a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő szocialista

Czeglédy Csabának

a nyolcvanmillió forintos kölcsönt. A volt kormányfő ártatlannak nevezte és azt is elismerte, hogy cége, az Altus egy általuk csak baráti hitelnek emlegetett összegről állapodott meg Czeglédy Csabával, amelyet az Altus vezérigazgatójaként felesége,

Dobrev Klára

írt alá. Első körben Gyurcsány azt mondta, nem tud semmit az ügyről. Néhány dolgot viszont ennek ellenére mégis elárult: például azt, hogy a szocialista politikus a diákok kifizetésére tőle kért kölcsön 80 millió forintot, de Gyurcsány Ferenc az Altushoz irányította Czeglédyt. A DK elnöke kiemelte: a kölcsönt Czeglédy a diákok kifizetésére kérte, ha másra kellett volna, akkor is adott volna neki. Arra a kérdésre, hogy az Altus megvizsgálta-e, hogy a 80 millió forintos kölcsönnek van-e fedezete, vagyis tartott-e attól, hogy ha Czeglédy Csaba nem tudja kifizetni a diákokat, akkor a kölcsönt sem tudja majd visszaadni, Gyurcsány Ferenc annyit mondott: ilyen kérdésekkel nem foglalkozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.