Közélet

Balesetek és tűzesetek is történtek az elmúlt hétvégén

Balesetek és tűzesetek is történtek az elmúlt hétvégén

2017. október 9., hétfő
Balesetek és tűzesetek is történtek az elmúlt hétvégén

A hivatásos egységek mellett az önkéntes tűzoltók is beavatkoztak - közölte honlapján a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szombaton több szabadtéri tűzesetnél is beavatkoztak a Csongrád megyei tűzoltók. Délben Szegeden, a Téli kikötő melletti terület gyulladt meg, ezerötszáz négyzetméteren égett az avar. Délután két órakor Balástya külterületére riasztották az egységeket, itt ötszáz négyzetméteren égett a tarló és lángra kapott több körbála is. A kora délutáni órákban ismét Szegedről érkezett lakossági bejelentés, ezúttal a Gyertyaöntő utca végén égett a kiszáradt aljnövényzet. A kora esti órákban pedig a Sándorfalvi út mellett lángolt a nádas, bozótos terület. A szegedi hivatásos tűzoltók munkáját a balástyai önkéntes egységek is segítették. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. Baleset történt szombaton délután a 4415-ös úton, Szikáncs közelében, egy traktor és egy kisteherautó ütközött. A bejelentést követően a szegedi és a makói egységek érkeztek a helyszínre. A műszaki mentést teljes útzár mellett végezték el a tűzoltók, személyi sérülés nem történt. Este kilenc óra után pedig a 451-es úton, Csongrádnál lesodródott az úttestről egy személyautó. A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett. A csongrádi és a szentesi tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Vasárnap Óföldeák külterületén égett a csatornapart, a déli órákban riasztották az egységeket. A makói hivatásos és a földeáki önkéntes egységeket riasztották a helyszínre, két vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat, személyi sérülés nem történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.