Közélet

Az Együtt és a Párbeszéd az összefogásban hisz

Az Együtt és a Párbeszéd az összefogásban hisz

2017. október 28., szombat
Az Együtt és a Párbeszéd az összefogásban hisz

Fontosnak nevezte az összehangolt indulást a parlamenti választáson Juhász Péter, az Együtt elnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az Együtt országos politikai tanácsának szombati budapesti ülésén.

Juhász Péter

kiemelte, kizárt, hogy sikerüljön kormányt váltani, ha az egyéni választókerületekben nem egy ellenzéki induló áll szemben a Fidesz jelöltjével, ez pedig "az össz-ellenzéken múlik". Hangsúlyozta, az önálló induláshoz szükséges program megalkotásán és a jelöltek kiválasztásán túl fontosnak tartják, hogy "a nemzetnek legyen kormánya, amely érte politizál". Ezért hajlandóak vagyunk visszafogottan, pártérdekeinkkel adott esetben szembe is menve politizálni - fogalmazott. Erre példaként említette az ellenzéki erők koordinált választási indulását, sajnálatát fejezve ki, hogy egyes pártok elutasítják a közös jelöltállítást. Elegük van az embereknek abból, hogy mindenki önállóan szeretné megvalósítani önmagát, önérdekből - mondta Juhász Péter, megjegyezve, hogy a két párt nyitott arra, hogy mások is csatlakozzanak az együttműködésükhöz.

Karácsony Gergely

szerint a siker egyik kulcsa az lesz, hogy a választókat rávegyék, a két szavazatukat "okosan osszák be", az egyikkel a sokszínű ellenzéki tábort megszólítani képes jelöltet támogassák, a másikat pedig a számukra legszimpatikusabb listára adják. Mint mondta, sokáig vártak a hozzájuk hasonlóan gondolkodó pártokra, most is nyitva van az ajtó, de már "el kell indulnunk, dolgoznunk kell, szövetséget kell kötnünk, koalíciókat kell alkotnunk", és meg kell találni a 106 egyéni jelöltet. Karácsony szerint nem csupán az Orbán-kormány, de az annak hatalomra kerüléséhez vezető körülmények helyes kritikáját is meg kell fogalmazniuk, olyan ajánlatot téve a választóknak, amely "nem az Orbán-kormány előtti múlt, hanem az Orbán-kormány utáni jövő felépítéséről szól". Mint mondta, az Együtt és a Párbeszéd programja sokban hasonlít egymáshoz, ennek elemeként említette, hogy "nincs liberális demokrácia összetartó társadalom nélkül", a jövő Magyarországát pedig tudásalapúvá kell tenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.