Közélet

Aranycsempészeket fogtak el Röszkén

Aranycsempészeket fogtak el Röszkén

2017. október 12., csütörtök
Aranycsempészeket fogtak el Röszkén

Aranycsempészeket fogtak el a röszkei határátkelőhelyen. Egy osztrák férfi és egy török nő összesen csaknem 900 grammnyi arany ékszert próbált illegálisan Magyarországra behozni - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

Némedi-Varga Éva

, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte: a pénzügyőrök egy osztrák rendszámú autót ellenőriztek Röszkén, a szigorított átvizsgálás során az első ülések közötti könyöklő hátsó tároló rekeszében 334 grammnyi arany ékszert - karkötőket, gyűrűket, fülbevalókat, nyakláncokat, érméket - találtak. Rövid idő elteltével egy német rendszámú autót vezető török nő akadt fenn a pénzügyőrök ellenőrzésén, aki kézitáskában próbált meg 563 gramm arany ékszert bejelentés nélkül behozni az országba. A pénzügyőrök a négymillió forint értékűre becsült ékszerszállítmányokat lefoglalták, a járművezetők ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak. Az elmúlt néhány hétben a pénzügyőrök két hasonló bűncselekményt derítettek föl Röszkén, augusztus végén 1200, szeptember elején 530 grammnyi arany ékszert próbáltak Magyarországra csempészni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.