Közélet

A védőoltások fontosságáról tartottak előadást a Csongor téren

A védőoltások fontosságáról tartottak előadást a Csongor téren

2017. október 17., kedd
A védőoltások fontosságáról tartottak előadást a Csongor téren

„Amit a védőoltásokról tudni kell” címmel tartott előadást Dr. Horváth Edina egyetemi adjunktus, az SZTE Népegészségtani Intézetének munkatársa.

"Azzal a céllal indítottuk el az egészségnapi programsorozatunkat, hogy orvosoktól, egészségügyi szakemberektől juthassanak fontos információhoz az érdeklődők az őket érintő témákban. A folyamatos informálódás mellett egyéni tanácsadást is biztosítunk a részt vevők számára, de lehetőség van vérnyomás és vércukor mérésére is. Az általunk meghívott szakemberek örömmel válaszolnak az érdeklődőknek az adott témával kapcsolatos kérdésekre is" – mondta el portálunknak

Kothencz János

, a program életre hívója.

Horváth Edina

adjunktus asszony a védőoltások történetével kezdte előadását, felsorolva az 60-70 éve még pusztító járványos, sok esetben halálos kimenetelű gyermekbetegségeket, mint például a torokgyík - amit szerencsére mai gyerekek már csak a Kincskereső Kisködmönből ismernek - a fekete himlő, a járványos gyermekbénulás, a szamárköhögés, a mumpsz, és a kanyaró. Ezeket a gyorsan terjedő fertőző betegségeket mára már sikerült teljesen kizárni Európából. Beszélt a védőoltások fontosságáról, valamint arról is, hogyan hatnak azok, és mi az oka, ami miatt kötelezővé tették minden gyermek számára. Igyekezett eloszlatni több tévhitet a védőoltásokkal kapcsolatban. Az előadó kitért az ajánlott oltásokra is, így részletesen beszélt az influenza elleni védőoltásról, amit krónikus betegeknek, és idős embereknek ajánl elsősorban. "Kedvenc témám a védőoltások hasznossága. Követője, rajongója vagyok a témának, hangsúlyozom a szerepüket a betegségek megelőzésében. A sok pusztító fertőző betegség ma már csak történelem. Köszönöm a lehetőséget, hogy megoszthattam mindezt a hallgatósággal" – mondta Horváth Edina egyetemi adjunktus. A Csongor téri Közösségi Ház ajánlja szíves figyelmükbe az egészség megőrzéséhez szorosan kapcsolódó ingyenesen igénybe vehető mozgásos programjait, mint a zenés torna, a senior örömtánc, és a zumba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.