Közélet

A munkavállalók közlekedését segítik

A munkavállalók közlekedését segítik

2017. október 13., péntek
A munkavállalók közlekedését segítik

Több ezer főt érinthet az a 3,2 millió eurós projekt, ami az elkövetkezendő három évben valósul meg Szegeden. Közlekedésfejlesztésre nyert fejlesztési forrást a várost.

„A szegedi önkormányzat komoly nemzetközi versenyben, közvetlen brüsszeli pályázati forrást nyert el arra, hogy számos helyi partnerrel együttműködve a helyi munkavállalók közlekedési problémáinak megoldásában segítsen, valamint a fenntartható közlekedési módokat népszerűsítse” – jelentette be sajtótájékoztatón Nagy Sándor (Együtt) pénteken. A városfejlesztési alpolgármester ismertette: a település az Urban Innovative Actions (Innovatív Városi Akciók) pályázaton vett részt, aminek az eredményhirdetését a héten tartották. Összesen 206 európai város igényelt fejlesztési forrást, azonban mindössze 16-an kerültek a nyertesek közé. Kelet-Európában összesen három település, míg Magyarországon egyedül Szeged részesült pozitív elbírálásban. Ennek értelmében az elkövetkezendő három évben az önkormányzat a partnereivel közösen 3 millió 259 ezer eurós, azaz közel egymilliárd forintos beruházásba vághat bele. Az összeg 80 százalékos támogatottságú, ami 2 millió 607 ezer eurót jelent, az ezen felüli részt önerőből kell biztosítani. A cél, hogy csökkentsék a szegedi lakosok mobilitás igényét, és hozzájáruljanak a környezetkímélő, hatékony városi közlekedéshez. A munkáltatóknak az alkalmazottak számára például a fenntartható ingázás újszerű megoldásait kell, hogy nyújtsák, azaz érdemes indítani telekocsit, építeni nagyobb kerékpártárolót, vagy kialakítani kerékpáros öltözőt. A két legnagyobb partner az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ 4000, és a Pick Szeged Zrt. 1400 munkavállalóval. Ezen felül a Szegedi Közlekedési Kft., a Gazdaságtudományi Kar és a Dél-Alföldi Közlekedési Központ Zrt. is csatlakozott a projekthez, ami még az idén elindul a városban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.