Közélet

A magyar diplomaták fellépnek az országot ért támadások ellen

A magyar diplomaták fellépnek az országot ért támadások ellen

2017. október 1., vasárnap
A magyar diplomaták fellépnek az országot ért támadások ellen

A magyar érdekeket meg kell védeni, az országgal szembeni méltatlan támadásokkal szemben fel kell lépni, még akkor is, ha azt egy másik magyar állampolgár teszi külföldön - nyilatkozta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kommunikációért és parlamenti kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek vasárnap.

A helyettes államtitkár arra a sajtóhírre reagált, mely szerint egy magyar diplomata megjelent

Magyar Bálint

kaliforniai előadásán, a közönségből felszólalva próbálta hitelteleníteni a volt SZDSZ-es minisztert Amerikában.

Menczer Tamás

elmondta, Magyar Bálint hazugságokat mondott az Amerikai Egyesült Államokban Magyarországról, a magyar kormányról, a Los-Angeles-i magyar főkonzulátus munkatársa, magyar diplomata pedig jól tette, hogy felszólalt az elhangzott hazugságokkal szemben, és megvédte Magyarországot. A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a magyar diplomatáknak feladatuk az is, hogy az ilyen támadásokkal szemben fellépjenek, megvédjék Magyarországot, a magyar érdekeket. Ez

Szijjártó Péter

külügyminiszter egyik leghatározottabb elvárása és utasítása a magyar diplomatákkal szemben - hangsúlyozta a szaktárca helyettes államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.