Közélet

Változatos műsorral készül a szegedi Kövér Béla Bábszínház

Változatos műsorral készül a szegedi Kövér Béla Bábszínház

2017. szeptember 13., szerda
Változatos műsorral készül a szegedi Kövér Béla Bábszínház

A művészek a következő hónapokban az iskolákba is ellátogatnak kamaszoknak szóló produkcióikkal. Változatos műsorral várja a közönséget a 2017-2018-as évadában a szegedi Kövér Béla Bábszínház - közölte Kövér László igazgató szerdán a Tisza-parti városban.

Az évadnyitó társulat ülésen a színházi szakember elmondta, az elmúlt években a legkisebbeknek kínált daraboknak köszönhetően kialakult a bábszínházat szerető családok közössége, amelynek tagjai visszatérő látogatói az intézményeknek. Az évad előkészítése során törekedtek arra, hogy minden korosztály találjon élményt nyújtó produkciót a bábszínház műsorában. A társulat első premierje október 1-jén

Valentyin Katajev

ismert meséje, a Hétszínvirág lesz

Kovács Petra

rendezésében. Először október 22-én tűzik műsorra

La Fontaine

Tücsök és a hangya című meséjét

Szabó Attila

átiratában és rendezésében. November utolsó vasárnapján

Adela Moldovan

aradi rendezőnő állítja színpadra a Jancsi és Juliskát, februártól pedig

Benedek Elek

A fekete ország című meséjének bábszínházi változatát is láthatja a közönség Hurka Gyurka címmel. A kamarateremben folytatódnak a legkisebbeknek szóló csecsemőszínházi produkciók: ősszel a békéscsabai Napsugár Bábszínház darabját a Bíbele, bíbele, paccs!-ot, tavasszal pedig saját produkciójukat, a Nyuszi hoppot tűzik műsorra. A tavasztól a tervek szerint ismét szerepel majd a műsoron felnőtteknek szóló bábszínházi produkció, a következő hónapokban pedig a társulat tagjai kiskamaszoknak szóló osztálytermi előadásokon a korosztályt érintő problémákat dolgoznak föl.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.