Halas finomságok mellett találkoztunk + FOTÓK



A SZEGEDma Klub ínycsiklandó halételekkel, ismert vendégekkel, baráti beszélgetésekkel várta az érdeklődőket az újszegedi Partfürdőn szeptember 2-án a XXI. Szeged Nemzetközi Tiszai Halfesztivál alkalmából.
18.39: Túl egy jó hangulatú napon
Nem úsztuk meg a szombatot eső nélkül, az idő elszomorodása a tömeget is feloszlatta, azonban ettől függetlenül egy emlékezetes rendezvényt tudhat maga mögött a SZEGEDma Klub, sok ízletes halat kóstolhattunk, jókat beszélgethettünk számos ismerőssel és új arccal. Természetesen még nem ért véget a rendezvény, 21 óráig még kint a sátor, addig is finomságokkal várjuk azokat, akiket nem ijeszt el egy kis eső.
14.02: Mindenkinek ízlett a SZEGEDma Klub halászleve
A SZEGEDma Klub déltől halászlével és sült keszeggel várta a vendégeket, az érdeklődőket, akik nagy számban érkeztek, végig telt házzal ment a klub, minden asztalunknál jóízűen falatoztak az éhes szegediek. A tömegben megjelent mások mellett estjeink házigazdája,
Csúri Ákos,
a Blogstar.hu alapítója, másik médiapartnerünk, a SportFaktor.hu főszerkesztője,
Kecskés István,
valamint
Bányai Gábor
és
B. Nagy László
országgyűlési képviselők,
Kothencz János
,
Mihálffy Béla
és
Nógrádi Tibor
önkormányzati képviselők, valamint
Nagy Attila Gyula
üllési polgármester is, mint ahogy jelen volt főszerkesztőnk,
Pintér M. Lajos
és
Bonifert Gábor
korábbi kiadóigazgatónk, a megyei elnök kabinetfőnöke is.
12.38: Szigorúan hagyományos
Vitéz Komlósi Mihály, a bográcsos ételek mestere volt a SZEGEDma Klub felkért szakácsa. Elárulta, hogy az öt bográcsban a helyi igényekhez és ízléshez igazodó hallevet készített. „ Nagyjából 300 főre főztünk hamisítatlan tiszai halászlevet, aminek az egyik különlegessége, hogy filézett ponty került a bográcsokba. Hagyományos fűszereket használtunk kizárólag, hagymát, paprikát, míg az aljára kis paradicsom is került. Mindezt egy kevés fokhagymával is megbolondítottuk, illetve egy nagyon kevés szalonnazsírt is kell hozzáadni, hiszen a paprika csak így adja ki az igazi színét” – árulta el a szakács.12.04: Jól megy az algyői hal
„Huszonnyolc éve foglalkozom halak elkészítésével, és huszadik alkalommal veszek részt ezen a kiváló rendezvényen. Eddig azt tapasztaltam, hogy idén sokkal többen vannak, mint amennyien az elmúlt években voltak. Legalábbis a hosszú sorok alapján ezt a következtetést vontam le. A halételekhez Rosé és fehérbort ajánlanék, mivel leginkább ezek adják vissza a halak különleges ízét. A kereslet és kínálat találkozik a piacon. Mi mindent kézzel készítünk hagyományos alapanyagokból, így biztosítva van a minőségi halétel” – összegezte hírportálunknak Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa. Elütötte a delet az óra, elkészült a halászlé, sülnek a keszegek, senki nem marad éhen.11.27: Bajait főznek a rotarysták
A rotarysták ezúttal is szép számmal képviseltették magukat, mintegy tíz bográcsban rotyogott sátruk mellett a halászlé. Gál Tamás, a Rotary Club Szeged – Tisza tagja bajai hallevet készített a csapatnak, kizárólag ponty került a bográcsba. Elmondta, hogy otthon is szokott főzni, és a halfesztiválon is rendszeresen fakanalat ragad.11.05: Jótékonysági tekerés
Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapítója portálunknak elmondta, egy pénzügyi szolgáltató kereste fel őket, így indították közös projektjüket. A „Tekerj, hogy segíthess!” jótékonysági kampány keretében, aki vállalkozik arra, hogy leteker egy kilométert, azzal három gyermek egynapi étkezését fedezi. „Szerencsére a szegediek is aktívak, sok fesztiválozó pattan kerékpárra, hogy segítsen” – tette hozzá. A jótékonysági kerekezéshez egészen 18 óráig lehet csatlakozni a Partfüdőn.
10.30: Idén is megérkezett a krokodil Szegedre
Szívós Sándor és családja idén is elhozta a Laposra a homokkrokodilt, ami harmadik éve épül meg a halfesztivál idején.