Közélet

Szegeden nyitna irodát az Európai Közjogi Szervezet

Szegeden nyitna irodát az Európai Közjogi Szervezet

2017. szeptember 22., péntek
Szegeden nyitna irodát az Európai Közjogi Szervezet

Szegeden nyitna Közép-Európában elsőként helyi irodát az Európai Közjogi Szervezet, az EPLO - mondta Szpiridon Flogaitisz, a szervezet elnöke pénteken az M1 közszolgálati tévécsatornának.

A tervbe vett szegedi irodáról

Flogaitisz

Trócsányi László

igazságügyi miniszterrel egyeztetett. Az iroda jogtudományi értekezleteket, szemináriumokat szervezne és tartana. "Az Európai Unió értékeit öregbíti szervezetünk, amelynek Magyarország már évek óta aktív tagja. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk országukkal, ezért is szeretnénk azt, hogy Magyarországon alakíthassunk ki regionális központot, amelynek tudományos és jogi szakértői segítenék a térség fejlődését. Jelenleg Európa déli részéről végezzük munkánkat, ezzel az új bázissal új kapukat tudnánk megnyitni Közép-Európában is" - mondta Flogaitisz, aki korábban görög belügyminiszter és európai ügyekért felelős miniszter volt. Szpiridon Flogaitisz az EPLO tevékenységének elismeréseként Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapott

Áder János

államfőtől augusztusban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.