Közélet

Roma hitéleti közösségi napot rendeztek Alsóvároson

Roma hitéleti közösségi napot rendeztek Alsóvároson

2017. szeptember 12., kedd
Roma hitéleti közösségi napot rendeztek Alsóvároson

Roma nyelven is felcsendültek szent énekek az alsóvárosi ferences templomban, ahol Dúl Géza, az MKPK cigánypasztorációs referense celebrált szentmisét az első alkalommal megrendezett Roma Kulturális és Hitéleti Közösségi Napon.

Hagyományteremtő céllal rendezett hitéleti napot a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, amelynek elnöke,

Nagy Mihály

arról tájékoztatott, hogy a

nemrég megújult alsóvárosi tanodába

, illetve az alsóvárosi ferences templomba invitálták a híveket. A szentmisét

Dúl Géza

, az Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) cigánypasztorációs referense celebrálta. A mise alatt a Ceferino Ház ifjúsági közössége zenélt, s roma nyelven is énekeltek szent énekeket. Ezt követően Dúl Géza atya megszentelte a Roma Közösségi Házat, majd Nagy Mihály, a CNÖ elnöke köszönetet mondott azoknak, akik segítették a munkáját, aminek köszönhetően létrejöhetett ez a nem mindennapi esemény. Jellegzetes roma ételeket fogyaszthattak el a résztvevők, majd kerekasztal beszélgetés zajlott a Váci Egyházmegye Cigánypasztorációs Irodájának cigány munkatársaival. A nap végén egyházi és roma énekeket, dalokat hallgathattak meg a résztvevők. Nagy Mihály, a CNÖ elnöke elmondta, a programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a nemzetiségi kulturális kezdeményezésekre kiírt pályázat jóvoltából valósították meg.

Fotó: CNÖ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.