Közélet

Október 10-e után melegedhetnek fel a radiátorok Szegeden

Október 10-e után melegedhetnek fel a radiátorok Szegeden

2017. szeptember 20., szerda
Október 10-e után melegedhetnek fel a radiátorok Szegeden

A múlt héten még rövidnadrágban sétálgathattunk, most már azonban – főleg reggelente – egyre inkább előkerülnek a kabátok. Szeptember 15-én már készenlétbe állt a több mint 27 ezer lakást ellátó Szegedi Távfűtő Kft.

Szeged területén a távfűtést helyi önkormányzati rendelet szabályozza, melynek értelmében szeptember 15. és május 15. között rendelkezési állási kötelezettség terheli a Szegedi Távfűtő Kft.-t. „A szolgáltatás indítása a napi átlaghőmérséklettől függ. Amikor ez 10 Celsius-fok, vagy két egymást követő napon át 12 Celsius-fok alá csökken, akkor kapcsoljuk be a fűtést. A meteorológiai előrejelzések alapján csütörtökön ugyan lesz egy egynapos lehűlés (

a maximum hőmérséklet országszerte 14 fok lehet – a szerk.

), ez azonban még nem indokolja az indítást. Várhatóan október 10-e után kezdődik meg a távfűtés a településen” – ismertette megkeresésünkre

Kóbor Balázs

. Az ügyvezető igazgató hozzátette, a lakossági szolgáltatási díjak 2014. október 1-től változatlanok, az árak mértékét a rezsicsökkentési törvény előírásai határozzák meg. Az elszámolás hat, vagy tizenkét havi részletfizetés mellett évente egyszer történik, jellemzően a nyári időszakban. Így a beindítás sem a számlázás gyakoriságát, sem annak mértékét nem befolyásolja. A SZETÁV jelenleg 27252 lakást lát el a városban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.