Közélet

DK-s blog: ócska blöff Botka ajánlata

DK-s blog: ócska blöff Botka ajánlata

2017. szeptember 25., hétfő
DK-s blog: ócska blöff Botka ajánlata

Kétségbeesésében újabb bombasztikus kamuval állt elő Botka László hétfőn, amikor a listás választási helyek elosztása érdekében újabb ajánlattal rukkolt elő - írja a DK közeli Nyugati Fény blog.

Hétfői bejelentése szerint Botka László hat pártot "bevinne a parlamentbe", méghozzá úgy, hogy a március és augusztus közötti közvélemény-kutatási adatok arányában osztaná fel közöttük az MSZP listáját. A bejelentés nyilvánvaló célja, hogy áttolja a többi ellenzéki pártra az összefogás-képtelenség miatti felelősséget, valamint, hogy elterelje a figyelmet saját égbekiáltó sikertelenségéről és csődjéről -

írja a Nyugati Fény

. Botka háromnegyed éve egymillió új választót ígért, ehhez képest 250 ezerrel csökkent az MSZP tábora, amióta ő a "húzóember". A blog három pontban összegezte, hogy szerintük miért csak egy ócska blöff az MSZP miniszterelnök-jelöltjének mai bejelentése. Először is az LMP és a Momentum már ezerszer elmondta, hogy a "múlt erőivel" nem kötnek választási szövetséget, a DK-t pedig köti a pártszavazás eredménye: a tagok 98 százalékkal megszavazták, hogy nem hajlandók alkudozni a saját pártelnökükről, de Botka László továbbra is Gyurcsány kirekesztésére törekszik, és egy "Gyurcsány nélküli DK-nak" teszi az ajánlatait. Másodszor a közvélemény-kutatások durván torzítanak a Nyugati Fény szerint. Példaként említik, hogy minden időközi választáson, ahol külön indult az MSZP és a DK, az utóbbi dupla olyan jól szerepelt a valóságban, mint amit mértek neki a kutatók. A legutóbbi európai parlamenti választáson 5 százalék körül mérték a DK-t, ehhez képest 10 százalékos eredményt értek el, és ugyanúgy 2 képviselőt küldtek Brüsszelbe, mint az MSZP. Harmadszor Botka befagyasztaná a pártok közötti arányokat a fél évvel ezelőtti szinten, ami a Nyugati Fén szerint teljesen nonszensz, mivel éppen most kezdődik a kampány legkeményebb része: az utolsó 6-7 hónap, amikor valaki egy jó hajrával akár meg is duplázhatja az eredményeit. Ahogy a blog írja teljesen idegen a politikai versengés lényegétől, hogy a kampány előtti állapotokat tekintsék mérvadónak. Arról nem beszélve - folytatja a Nyugati Fény -, hogy ha az ellenzéki pártok elfogadnák Botka "ajánlatát", azzal közvetlenül az MSZP-hez kötnék a saját választási eredményüket. Az MSZP-féle mai trükk lényege, hogy méltánytalan és eleve teljesíthetetlen feltételekhez kösse az együttműködést, a végén pedig Botka moshassa a kezeit, hogy nem miatta bukott el 2018.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.